“Κέρδισε” και πάλι τα 1.900 δολ. ο χρυσός, κλείνοντας σε υψηλό δύο εβδομάδων

Το επίπεδο των 1.900 δολαρίων ξεπέρασε ο χρυσός την Πέμπτη, κλείνοντας σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, με τους αναλυτές να αποδίδουν την άνοδό του στα μάλλον “μεικτά” μακροοικονομικά στοιχεία και στα “στοιχήματα” των traders για τα στοιχεία για την απασχόληση που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στις ΗΠΑ.

“Οι τιμές του χρυσού ευημέρούν καθώς οι traders ανησυχούν για την εύθραυστη κατάσταση που αποτυπώνουν τα μακροοικονομικά στοιχεία”, τόνισε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην AvaTrade.

Τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες και τα επιδόματα ανεργίας “επιβεβαιώνουν ότι η οικονομική ανάκαμψη χάνει το μομέντουμ της και, εάν δεν υπάρξει νέα δημοσιονομική τόνωση, θα κολλήσει”, ανέφερε μιλώντας στον ιστότοπο MarketWatch. “Αυτή η αβεβαιότητα είναι που σπρώχνει τον χρυσό υψηλότερα”, πρόσθεσε.

Ο χρυσός Δεκεμβρίου, έτσι, κέρδισε 20,80 δολάρια ή 1,1%, κλείνοντας στα 1.916,30 δολ. ανά ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του κίτρινου μετάλλου από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Το ασήμι Δεκεμβρίου κέρδισε εξάλλου 76 σεντς ή 3,2%, κλείνοντας στα 24,254 δολάρια ανά ουγγιά.

Μεταξύ των υπολοίπων μετάλλων, ο χαλκός Δεκεμβρίου έχασε 5,5%, κλείνοντας στα 2,8655 δολ. η λίβρα, η πλατίνα Ιανουαρίου έχασε 0,4% στα 906 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,1% στα 2.328,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Σχετικά Νέα