Κέρδη στο πετρέλαιο – Θετικό γύρισμα στο αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα, την Παρασκευή διότι υπάρχει αισιοδοξία ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα τερματίσει τον κύκλο σύσφιξής της, ωθώντας την οικονομία και ενισχύοντας τη ζήτηση καυσίμων.

Ειδικότερα, το Brent για την παράδοση Μαρτίου σημειώνει άνοδο 0,58%, με τιμή στα 86,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο 0,42% με τιμή στα 80,67 δολάρια το βαρέλι.

Οι δείκτες αναφοράς ήταν σε καλό δρόμο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών. Και οι δύο έκλεισαν 1% υψηλότερα χθες, Πέμπτη, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους περισσότερους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση του Reuters, η Fed θα τερματίσει τον κύκλο σύσφιξης μετά από αύξηση 25 μονάδων βάσης σε κάθε μία από τις επόμενες δύο συνεδριάσεις πολιτικής της και στη συνέχεια πιθανότατα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά για τουλάχιστον το υπόλοιπο του έτους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων και βλέπει ενδείξεις ότι οι πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να αρχίσουν να μειώνονται από τα τρομερά επίπεδα.

Ορισμένοι άλλοι αξιωματούχοι της Fed έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για μια πτώση του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων.

Παράλληλα, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σημειώνει άνοδο 6,64% στα 64,75 ευρώ ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα