Κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης ακολουθώντας τα κέρδη σε ΗΠΑ και Ασία και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα σήμερα.

Η ΕΚΤ αναμένεται να επιβεβαιώσει την πολύ διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας από την κρίση του κορονοϊού, χωρίς πάντως να ανακοινώσει νέα μέτρα.

Αυτή είναι η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ μετά την απόφαση για αναμόρφωση του στόχου για τον πληθωρισμό στο πλαίσιο της στρατηγικής αξιολόγησης της κεντρικής τράπεζας που διήρκησε 18 μήνες. Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι η νέα στρατηγική της υιοθετεί συμμετρικό στόχο για ρυθμό πληθωρισμού 2% μεσοπρόθεσμα (έναντι του στόχου για κάτω, αλλά πλησίον του 2%) επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι σε περιόδους ιδιαίτερα χαμηλού πληθωρισμού, όπως σήμερα, “απαιτείται ιδιαίτερα σθεναρή ή επίμονη δράση από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής”.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 456,50 μονάδες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κερδίζει 0,7% στις 15.538,23 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,6% στις 6.500,66 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με μικρά κέρδη 0,1% στις 7.005,35 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύονται 0,5%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα