Κέρδη στις ευρωαγορές, διεύρυνε το ανοδικό του σερί ο DAX

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αύριο Πέμπτη, για τα επιτόκια, την ίδια ώρα που επέστρεψε ένας βαθμός αισιοδοξίας για τις προοπτικές επίλυσης της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,85% κλείνοντας στις 389,71 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,2%.

Οι επενδυτές περιμένουν η ΕΚΤ να ανακοινώσει αύριο Πέμπτη μια συγκρατημένη μείωση των επιτοκίων της, ενώ οι πιο αισιόδοξοι περιμένουν και ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με αγορές κρατικών και εταιρικών τίτλων.

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσε και η απόφαση της Κίνας να εξαιρέσει 16 κατηγορίες αμερικανικών εισαγόμενων αγαθών από τους δασμούς – αντίμετρα που αποφάσισε, προκειμένου να απαντήσει στα αμερικανικά μέτρα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται ζωικές τροφές και λιπαντικές ύλες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Κίνας. Η σχετική εξαίρεση έχει διάρκεια ενός έτους και ξεκινά από τις 17 Σεπτεμβρίου.

Το Πεκίνο σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τις εισαγωγές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων, σε μια προσπάθεια εξευμενισμού της Ουάσινγκτον εν όψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων.

Σχετικά Νέα