Κέρδη στην Ευρώπη με τον εμπορικό πόλεμο στο επίκεντρο

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται υψηλότερα σήμερα Τρίτη καθώς φαίνεται πως η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας γύρω από το εμπόριο έχει ελαττωθεί.

Συγκεκριμένα ενισχύεται ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 0,54% στις 12.105,82 μονάδες, κέρδη καταγράφει ο FTSE 100 κατά 0,47% και ο CAC 40 επίσης κερδίζει 0,23%

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,07% και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB επίσης σημειώνει άνοδο κατά 0,51%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικοί κοινού παραμένει η υπόθεση της Huawei. Στις τελευταίες εξελίξεις η κυβέρνηση Τραμπ εξέδωσε ειδική άδεια που επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να συνεχίσουν να συναλλάσσονται για ακόμη τρεις μήνες με τη Huawei.

Από την πλευρά του κινεζικού κολοσσού, ο Ρεν Τζενγκφέι δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «υποτιμά» την εταιρεία του, το πρόγραμμα της οποίας για την ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) «δεν επηρεάζεται» από τα μέτρα που λαμβάνει η Ουάσιγκτον εναντίον της. «Το αμερικανικό πολιτικό προσωπικό, με τις πρακτικές του το τρέχον διάστημα, δείχνει ότι υποτιμά τη δύναμή μας», είπε ο Ρεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV και άλλα ΜΜΕ. Υπογράμμισε επίσης πως η εταιρεία του έχει λύσεις ως προς τον εφοδιασμό της με ημιαγωγούς και λογισμικό και δεν μπορεί να «απομονωθεί» από τον υπόλοιπο κόσμο σε αυτό το στάδιο.

Σχετικά Νέα