Κέρδη στην Ευρώπη με το “βλέμμα” στις ΗΠΑ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις ΗΠΑ ενόψει της ομιλίας του προέδρου της Federal Reserve στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν στην ομιλία Powell στοιχεία για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες, με τους περισσότερους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο κεντρικός τραπεζίτης θα επαναλάβει σήμερα ότι η μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο, κατά 25 μονάδες βάσης, αποτέλεσε μια προσαρμογή της πολιτικής της Fed και δεν σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου μειώσεων των επιτοκίων.

Μιλώντας στο CNBC την Πέμπτη ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve, Robert Kaplan, δήλωσε ότι θα ήθελε να αποφευχθεί μια μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο αν και παραμένει “ανοικτός” προς οποιαδήποτε απόφαση.

Στο μεταξύ, το Σάββατο ξεκινά στην Γαλλία η Σύνοδος των G7 με την συμμετοχή της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αναμένεται να καταλήξει χωρίς συμφωνία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4%, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ηγούνται της ανόδου, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,54%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,57%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,62% και ο γαλλικός CAC κινείται ανοδικά κατά 0,45%.

Σε ανοδική τροχιά και η ευρωπεριφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να κερδίζει 0,65%, τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει κέρδη 0,57% και τον πορτογαλικό PSI να καταγράφει οριακή άνοδο 0,08%.

Σχετικά Νέα