

Ανοδικά κινείται η Wall Street στην αρχή της τελευταίας εβδομάδας πριν τις αμερικανικές εκλογές και ενώ τα ηνία των αποτελεσμάτων παίρνει ο τεχνολογικός κλάδος και οι «υπέροχες 7». Το γεγονός πως το Ισραήλ δεν έπληξε ενεργειακές υποδομές του Ιράν έφερε ανακούφιση στους επενδυτές και έφερε και σημαντική πτώση στην τιμή του πετρελαίου. Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κερδίζει 0,66% στις 42.391 μονάδες, ο S&P 500 0,40% στις 5.831 μονάδες και ο Nasdaq 0,52% στις 18.613 μονάδες.
«Περιμένουμε να δούμε αν η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συνεχίσει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των τεχνολογικών κολοσσών και αν οι δαπάνες που προβλέπονται είναι ρεαλιστικές. Αν οι τεχνολογικοί κολοσσοί δεν ακολουθήσουν τον ίδιο ρυθμό επενδύσεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τότε είναι ένα σήμα αρνητικό για τους επενδυτές» σχολιάζει στο CNBC ο επικεφαλής της BMO Wealth Management.
Την ίδια στιγμή οι επενδυτές αναμένουν αυτήν την εβδομάδα την έκθεση για την αγορά εργασίας του Σεπτεμβρίου, τις προσωπικές δαπάνες κατανάλωσης του Σεπτεμβρίου και το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου.
Παράλληλα, το γεγονός ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν δεν έπληξαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις έφερε μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα, αφού οι traders εκτιμούν πως χαλάρωσε ο γεωπολιτικός κίνδυνος που θα προκαλούσε ένα πλήγμα στις πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης, έχοντας επίπτωση και στον ενεργειακό ανεφοδιασμό.
Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή του Brent υποχωρεί 5,35% στα 72,02 δολάρια το βαρέλι και το WTI 5,5% στα 67,83 δολάρια το βαρέλι.
Το πετρέλαιο κατέγραψε κέρδη 4% την περασμένη εβδομάδα καθώς οι αγορές αποτίμησαν την αβεβαιότητα σχετικά με την έκταση της αντίδρασης του Ισραήλ στην ιρανική πυραυλική επίθεση την 1η Οκτωβρίου και τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές.
Η Citi μείωσε τον στόχο της για την τιμή του Brent τους επόμενους τρεις μήνες στα 70 δολάρια το βαρέλι από 74 δολάρια, λαμβάνοντας υπόψη ένα χαμηλότερο ασφάλιστρο κινδύνου βραχυπρόθεσμα, ανέφεραν οι αναλυτές της. Τον Οκτώβριο, ο ΟΠΕΚ+, διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική του για την παραγωγή πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου να αρχίσουν να αυξάνουν την παραγωγή.
Σχετικά Νέα
Novo Nordisk: Το χάπι αδυνατίσματος της Eli Lilly ρίχνει 7% τη μετοχή
Πάνω από 7% υποχωρεί η μετοχή της Novo Nordisk εν μέσω ανησυχιών ότι ένα.
Μικρά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών μετά τις αργίες
Επιστροφή στη δράση για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τελευταίους να «ζυγίζουν».
Qualco: Ετοιμάζεται για είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Στόχος η άντληση 70 εκατ. ευρώ
Τα σχέδιά της να προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για την είσοδο των.
Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά ταμπλό μετά την κατρακύλα στη Wall
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Τρίτης οι ασιατικές αγορές, παρασυρόμενες από το.