Κέρδη στη Wall με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για σημαντικά μάκρο και αποτελέσματα

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας, πλησιάζοντας τα ιστορικά τους υψηλά, καθώς οι επενδυτές περιμένουν άλλη μια κρίσιμη μέτρηση του πληθωρισμού αυτή την εβδομάδα προκειμένου να δουν πώς θα κινηθεί η Federal Reserve τους επόμενους μήνες.

Την Παρασκευή, ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν την τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών – για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο – ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones εμφάνισε τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ώθηση στην αγορά έδωσαν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο, αλλά και τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης τα οποία έδειξαν αισθητή επιβράδυνση στο ρυθμό που η αμερικανική οικονομία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, κάτι που αναζωπύρωσε την αισιοδοξία ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους ακόμα και σε δύο μειώσεις των επιτοκίων της.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τον πληθωρισμό την Τετάρτη. Τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν μηνιαία αύξηση 0,3% τον Απρίλιο στις τιμές σε δομικό επίπεδο – χωρίς δηλαδή την ενέργεια και τα τρόφιμα. Η ετήσια άνοδος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,6%, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών στο Reuters.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 81,85 μονάδες ή 0,21% στις 39.594,69 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 3,75 μονάδες ή 0,07% στις 5.227,10 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 13,24 μονάδες ή 0,08% στις 16.355,32 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 26 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις τέσσερις με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Intel με άλμα 0,69 δολ. ή 2,31% στα 30,54 δολ. και ακολουθούν η 3M με άνοδο 1,85% στα 100,76 δολ. και η Honeywell International με κέρδη 1,17% στα 205,29 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ειναι η Merck (-0,54%) η Microsoft (-0,46%) και η Amazon.com (-0,36%).

Η εβδομάδα είναι πλούσια σε μακροοικονομικές ανακοινώσεις, με τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, τις λιανικές πωλήσεις και τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, μεταξύ άλλων.

Η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται στο μεταξύ και αυτή την εβδομάδα, με μεγάλες εταιρείες όπως η Home Depot, η Walmart, η Cisco και η Alibaba να δίνουν στη δημοσιότητα τις τριμηνιαίες τους καταστάσεις.

Από τις 459 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους, το 77,3% κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG. Ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος είναι στο 66,7%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα