Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επικρατεί αισιοδοξία γύρω από το ζήτημα του κορωνοϊού με τους επενδυτές να εστιάζουν στην προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας και στην πρόοδο που σημειώνεται στα πιθανά φάρμακα για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, κέρδη 1,58% κατέγραψε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, κλείνοντας στις 371,21 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου των τραπεζών να οδηγούν την άνοδο με κέρδη 3,9%.

Κέρδη 1,64% κατέγραψε ο γερμανικός δείκτης DAX, κλείνοντας στις 12.733,45, με τον βρετανικό FTSE 100 να κερδίζει 2,09% στις 6.285,94 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 1,49% στις 5.081,51 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB κέρδισε 1,55% και ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 2,06%.

Την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα “άδεια κυκλοφορίας υπό όρους” στο αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρά συμπτώματα covid-19. Η άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης δόθηκε μία εβδομάδα μετά τη σχετική σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ κανονικά χρειάζονται 67 ημέρες.

Η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κλείνει συμφωνία ύψους £500 εκατ. με τη Sanofi και τη GlaxoSmithKline για 60 εκατ. δόσεις ενός πιθανού εμβολίου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Σάββατο διαπιστώθηκαν ανά τον κόσμο περισσότερες από 200.000 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός – ρεκόρ για ένα 24ωρο.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων σημειώθηκε την ίδια ημέρα στις αμερικανικές πολιτείες της Φλόριντα και του Τέξας, με την αύξηση του αριθμού να εγείρει ανησυχία για την πιθανότητα νέων lockdowns προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, γεγονός που – εάν γίνει πραγματικότητα – θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάκαμψη.

Στις επιμέρους μετοχές, αυτές του κλάδου των τραπεζών σημείωσαν κέρδη, με τις Commerzbank και HSBC να καταγράφουν κέρδη περί το 7%.

Κέρδη 8%, 7% και 6% σημείωσαν αντίστοιχα οι βρετανικές κατασκευαστικές εταιρείες Barratt Developments, Vistry και Persimmon.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα