Κέρδη για τον χρυσό καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις κινήσεις τις Fed

Με κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση της Τρίτης ο χρυσός, έχοντας ενδοσυνεδριακά αγγίξει υψηλά τριμήνου, καθώς το δολάριο ανέκαμψε σε μικρό βαθμό, την ώρα που επενδυτές αναμένουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με τα σχέδια της Fed.

Τα futures του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου, έκλεισαν με κέρδη 0,11% στα 1.778,90 δολάρια η ουγγιά.

“Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνιστούν καλά νέα για τον χρυσό, αλλά φαίνεται απλώς ότι έχουμε ένα ισχυρό φράγμα τιμών εντός του επιπέδου των 1.800 δολαρίων”, δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στον OANDA.

Ο δείκτης του δολαρίου ήταν ελαφρώς υψηλότερο από το χαμηλό τριών μηνών, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν.

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, περαιτέρω απόδειξη ότι ο πληθωρισμός είχε αρχίσει να υποχωρεί.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς δήλωσε την Τρίτη ότι βλέπει ελάχιστα στοιχεία ότι η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής επιβραδύνει τον πληθωρισμό, προβλέποντας ότι θα χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις για να μειωθεί ο πληθωρισμός στο στόχο του 2% της Fed.

Μέχρι στιγμής, οι επενδυτές πιθανολογούν με 91% την αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο.

Η αύξηση των επιτοκίων μειώνει την ελκυστικότητα του χρυσού.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 1,77% στα 21,5764 δολάρια ανά ουγγιά, πέφτοντας από το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου.

Η πλατίνα υποχώρησε 0,32% στα 1.014,25 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 2,85% στα 2.083,75 δολάρια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα