Κέρδη για τον χρυσό καθώς η αγορά αναμένει τις κινήσεις της Fed

Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός στη συνεδρίαση της Τρίτης, έλκοντας δύναμη από την υποχώρηση του δολαρίου και των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές περιμένουν στοιχεία για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η Fed.

Τα futures του χρυσού κέρδισαν 0,2% κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 1.740 δολάρια η ουγγιά.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μειώθηκαν λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για αύξηση στις μολύνσεις από την COVID στην Κίνα, ενώ οι επενδυτές περίμεναν στοιχεία από τα πρακτικά της Fed που λήγουν αύριο.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο, με κάποιους να στοιχηματίζουν σε ποσοστό 28,9% για αύξηση 75 μονάδων, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από τον επόμενο μήνα, ενώ η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μαίρη Ντέιλι, δήλωσε ότι το επιτόκιο πολιτικής ήταν “μετρίως περιοριστικό” με “περισσότερη δουλειά να πρέπει να γίνει”.

“Το γεγονός ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων δεν σταματούν ακόμη στις ΗΠΑ και αλλού σημαίνει ότι η κατοχή χρυσού εξακολουθεί να είναι ένα κόστος ευκαιρίας”, έγραψε σε σημείωμα ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στην City Index.

Κάνοντας το χρυσό φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές, το δολάριο υποχώρησε από τα ισχυρά κέρδη της περασμένης νύχτας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα