Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed η οποία διατήρησε τα επιτόκια κοντά στο μηδέν. Την ίδια ώρα οι επενδυτές εστιάζουν και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει άνοδο κατά 0,03%, ο δείκτης της Γαλλίας CAC 40 ενισχύεται κατά 0,53% και ο δείκτης του Λονδίνου επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,63%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας κερδίζει 0,49% και ο δείκτης του Μιλάνου 0,14%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 0,35%.

Η Federal Reserve αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, υποδηλώντας παράλληλα ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή στάσης παρά τη βελτίωση που εμφανίζει η οικονομία και την άνοδο που καταγράφει ο πληθωρισμός. Στη δήλωση πολιτικής που ακολούθησε τη συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς, η Fed αναφέρει ότι “εν μέσω της προόδου στο μέτωπο των εμβολιασμών και της ισχυρής πολιτικής στήριξης, οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης έχουν ενισχυθεί” τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, η Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε πως αναμένει σημαντική ανάκαμψη στην ταξιδιωτική κίνηση στο β΄ εξάμηνο του έτους, μετά από τις μικρότερες ζημιές στο α΄ τρίμηνο. “Ως αποτέλεσμα της προόδου των εμβολιασμών και της περαιτέρω διαθεσιμότητας και της αυξημένης αποδοχής στις δυνατότητες τεστ, η εταιρεία αναμένει σημαντική ανάκαμψη της αγοράς στο β΄ εξάμηνο του έτους”, τόνισε η γερμανική αεροπορική. Στο β΄ τρίμηνο ωστόσο, η ζήτηση θα ανακάμψει σταδιακά μόνο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σε ανοδικό έδαφος κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στον απόηχο της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο για ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα επενδύει στην εκπαίδευση, την παιδική φροντίδα και άλλες δημόσιες υπηρεσίες δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα