Κέρδη για τις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed και BoE

Με κέρδη ξεκίνησαν σήμερα τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αξιολογούν την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά και εν αναμονή των αποφάσεων και της Τράπεζας της Αγγλίας για το ίδιο θέμα.

Συγκεκριμένα, σταθερά διατήρησε τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη χθεσινή της συνεδρίαση. Η απόφαση ήρθε εν μέσω διενέξεων για το μέλλον της οικονομίας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι η ποσοτική χαλάρωση με μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να συμβεί πριν από το τέλος του έτους ανάλογα με το πώς εξελίσσονται οι διεθνείς συνθήκες.

Σ’ αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,64% στις 387.25 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, θετικά πρόσημα εμφανίζει ο βρετανικός FTSE 100 καθώς κερδίζει κατά 0,35% στις 7.423 μονάδες όπως και ο DAX της Γερμανίας που καταγράφει αύξηση στα κέρδη του αξίας 0,80% στις 12.394 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, ανοδικά κινείται ο CAC 40 με κέρδη ύψους 0,58% στις 5.548 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικό έδαφος κινείται η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,92% στις 21.353 μονάδες όπως και η Ισπανία με τον IBEX 35 να κερδίζει κατά 0,32% στις 9.260 μονάδες.

Τέλος, απώλειες αξίας 0,51% σημειώνει ο PSI 20 στην Πορτογαλία στις 5.118 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, οι New York Times και οι Financial Times μετέδωσαν πως η Deutsche Bank βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών για ξέπλυμα χρήματος, σε μια υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ.

Σχετικά Νέα