Κέρδη για τις ευρωαγορές

Με κέρδη ολοκλήρωσαν σήμερα τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να βρίσκονται σε αναμονή εν όψει της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Ειδικότερα, η σύνοδος των ηγετών των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη ξεκίνησε με φόντο κυρίως το εμπόριο, την κλιματική αλλαγή αλλά και την ένταση που έχει δημιουργηθεί εσχάτως στον Περσικό Κόλπο. Βόρεια Κορέα και Βενεζουέλα, αναμένεται να συζητηθούν επίσης ως επικίνδυνα σημεία ανάφλεξης.

Ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με την Κίνα, εστιάζει τα φώτα στους προέδρους η αυριανή συνάντηση των οποίων, μονοπωλεί το ενδιαφέρον της συνόδου.

Ο Κινέζος πρόεδρος φέρεται να ζητά την επίλυση της εμπορικής διένεξης, με παράλληλη άρση των πιέσεων και των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, ενώ ο Τραμπ πριν πατήσει το πόδι του στην Οσάκα, δήλωνε ότι η Κίνα είναι «ώριμη» για νέους δασμούς.

Εάν πράγματι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβάλει δασμούς σε αγαθά αξίας επιπλέον 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εισάγονται στη χώρα από την Κίνα, αυτό θα σημάνει μια επιβάρυνση 12,2 δισ. δολαρίων επιπλέον για τους Αμερικανούς καταναλωτές ετησίως για ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια και οικιακές λευκές συσκευές, προειδοποίησε η αμερικανική εθνική συνομοσπονδία εταιρειών λιανικής.

Σ’ αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,70% στις 384.87 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχουν κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, αύξηση ύψους 0,31% κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100 στις 7.398 μονάδες όπως και ο DAX της Γερμανίας που κέρδισε κατά 1,04% στις 12.297 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, ανοδικά κινήθηκε και ο CAC 40 με κέρδη 0,83% στις 5.486 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικό έδαφος κινήθηκε η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται στο «κλείσιμο» κατά 0,59% στις 21.078 μονάδες όπως και η Ισπανία με τον IBEX 35 αντίστοιχα να «κλείνει» με άνοδο 0,56% στις 9.118 μονάδες.

Τέλος, θετικά πρόσημα παρουσίασε και ο PSI 20 στην Πορτογαλία που αυξήθηκε κατά 0,68% στις 5.095 μονάδες.

Σχετικά Νέα