Κέρδη για τα futures της Wall Street

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street τη Δευτέρα, μετά το sell-off στον τεχνολογικό κλάδο που οδήγησε σε δύο σερί εβδομαδιαίες απώλειες για πρώτη φορά εδώ και μήνες.

Συγκεκριμένα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 257 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 41,45 μονάδες ενώ τα futures του Nasdaq ενισχύονται κατά 158,50 μονάδες.

Οι επενδυτές ελπίζουν οι Αμερικάνοι βουλευτές να καταλήξουν σε συμφωνία για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα. Ο Ρεπουμπλικανός αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Mitch McConnell, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι πιθανότητες για τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς να καταλήξουν σε συμφωνία δεν “φαίνονται τόσο καλές τώρα”. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόσι, είχε δηλώσει ότι οι Δημοκρατικοί και ο Λευκός Οίκος είχαν “σοβαρές διαφορές” σχετικά με το νέο πακέτο βοήθειας από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι επενδυτές έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα και στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Η μετοχή της Apple πριν το άνοιγμα της Wall σημειώνει άνοδο 2%. Η αγορά ακολουθεί όμως τη πορεία της αντίπαλης Apple, η μετοχή της οποίας καταγράφει πτώση 13% για αυτό το μήνα μέχρι στιγμής.

Η μετοχή της Tesla πριν το άνοιγμα των αγορών σημειώνει άνοδο άνω 2%. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί άνω του 25% τον Σεπτέμβριο, αφού δεν κατάφερε να μπει στον S&P 500 όπως ανέμεναν οι επενδυτές.

Ο τεχνολογικός κλάδος ωστόσο βρίσκει ώθηση από την είδηση ότι η Nvidia βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της κατασκευάστριας τσιπ Arm Holdings από τη Softbank έναντι 40 δισ. δολαρίων. Η Nvidia θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία μέσω ενός συνδυασμού μετρητών και κοινών μετοχών. Πριν το άνοιγμα, η μετοχή της Nvidia σημειώνει άνοδο 6%.

Εν τω μεταξύ, η ByteDance απέρριψε την προσφορά της Microsoft για αγορά των δραστηριοτήτων της TikTok στις ΗΠΑ. Αντ ‘αυτού, η ByteDance επέλεξε την Oracle να είναι ο συνεργάτης της TikTok στις ΗΠΑ και η εταιρεία θα αναλάβει σημαντικό μερίδιο στην επιχείρηση. Η μετοχή της Oracle σημειώνει άνοδο 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Ακόμη, η Gilead ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Immunomedics για να επεκτείνει τις θεραπείες για τον καρκίνο σε μια συμφωνία ύψους 21 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Το S&P 500 σημείωσε πτώση 2,5% την περασμένη εβδομάδα. Ήταν η χειρότερη εβδομαδιαία πτώση του δείκτη από τις 26 Ιουνίου. Η πτώση αυτή σηματοδότησε επίσης την πρώτη φορά από τον Μάιο που ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες για δύο συνεχόμενες εβδομάδες. Ο δείκτης σημειώνει απώλειες 4,6% αυτό τον μήνα.

Οι απώλειες αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απότομη πτώση των τεχνολογικών μετοχών, τον τομέα της αγοράς με τις καλύτερες επιδόσεις μέχρι σήμερα για φέτος.

Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα, με πτώση 4%, καταγράφοντας τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο.

Τέλος, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η φάση 3 των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου της στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την παύση της την περασμένη εβδομάδα λόγω ανησυχίας για πιθανή παρενέργεια σε εθελοντή που είχε εμβολιαστεί. Η AstraZeneca ανέφερε ότι έλαβε άδεια από την βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγείας για τη συνέχιση των δοκιμών. Η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει στοιχεία για τα ακριβή αίτια της διακοπής των δοκιμών.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των κρουσμάτων των ΗΠΑ αυξάνεται κατά 5% ή περισσότερο σε 11 πολιτείες, σύμφωνα με ανάλυση CNBC των δεδομένων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα πρόσφατα δεδομένα κορωνοϊού ήταν “ανησυχιτικά”.

Σχετικά Νέα