Κέρδη για πέμπτη σερί εβδομάδα ο χρυσός

Μικρά κέρδη για τον χρυσό την Παρασκευή που του επέτρεψαν να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος στο 5νθήμερο, καταγράφοντας την πέμπτη σερί ανοδική εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 4,30 δολάρια ή 0,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.928,20 δολάρια η ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε κατά 0,3%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Φέτος, “το ζεστό χρήμα έχει τρέξει στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων, καθώς και στα fututes και στα δικαιώματα προαίρεσης της Σαγκάης, στοιχηματίζοντας ότι οι τιμές του χρυσού θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν λόγω της φημολογίας για έντονη ζήτηση από πλευράς κεντρικών τραπεζών, καθώς και λόγω της αγοράς χρυσού από τα νοικοκυριά που αναμένεται στην Κίνα κατά τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους”, δήλωσε ο Adrian Ash, διευθυντής ερευνών στο BullionVault.

Ωστόσο, “την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να υποχωρήσει ο χρυσός, όταν θα ολοκληρωθούν αυτές οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο χρυσού της Σαγκάης”, πρόσθεσε. “Αυτό θα αφαιρέσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζήτησης καθώς και της μοχλευμένης κερδοσκοπίας από την αγορά”.

Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 7 σεντς ή 0,3% στα 23,935 δολάρια η ουγγιά, χάνοντας ωστόσο 1,8% στην εβδομάδα.

Η πλατίνα είδε το συμβόλαιό της παραδόσεως Απριλίου να προσθέτει 6,70 δολάρια ή 0,6% στα 1.047,80 δολάρια η ουγγιά, ωστόσο δεν απέφυγε την πτώση στην εβδομάδα κατά 2,3%. Το παλλάδιο παραδόσεως Μαρτίου έχασε 45,30 δολάρια ή 2,6% στα 1.723,20 δολάρια η ουγγιά, διευρύνοντας τις απώλειές του στην εβδομάδα στο 3,6%.

Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 2 σεντς ή 0,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 4,2515 δολάρια η λίβρα, κερδίζοντας 0,8% στην εβδομάδα, ενώ σε ετήσια βάση έχει ενισχυθεί κατά 11,6%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα