Κέρδη άνω του 1% για τη Wall Street – Άλμα 646 μονάδων ο Dow Jones

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones μάλιστα να διαγράφει τις απώλειες των προηγούμενων εβδομάδων κάνοντας άλμα 650 μονάδων.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, φαίνεται ότι υποχωρούν σταδιακά οι ανησυχίες για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού και οι επενδυτές επανέρχονται στην αναδιάταξη των χαρτοφυλακίων τους μετακινούμενοι από τους αναπτυξιακούς τίτλους της τεχνολογίας προς τους κυκλικούς κλάδους.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,87% ή 646 μονάδων στις 35.227 μονάδες και ο S&P 500 κέρδισε 1,17% και έκλεισε στις 4.591 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 15.225 μονάδες με κέρδη 0,93% ή 139 μονάδων.

Μετά την αρχική ψυχρολουσία που έφερε η εμφάνιση της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού και καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα δεδομένα που να επιβεβαιώνουν ότι μπορεί να σημάνει «αναζωπύρωση» της πανδημίας, οι επενδυτές δείχνουν να ποντάρουν ξανά στις αναπτυξιακές δυνατότητες της οικονομίας.

Στο ίδιο κλίμα η απόδοση του δεκαετούς τίτλου του αμερικανικού δημοσίου έχει ξεκινήσει να ανακάμπτει μετά την βουτιά της περασμένης εβδομάδας, κινούμενη στο 1,377% σήμερα, και σε συνδυασμό με τις πρόσφατες «επιθετικές» δηλώσεις του προέδρου της Fed για επιτάχυνση του tapering, ο τεχνολογικός κλάδος με τους τίτλους υψηλών σχετικών αποτιμήσεων συνεχίζει να είναι αποδέκτης σημαντικών πωλήσεων.

Όπως επισημαίνει ο Tom Essaye του Sevens Report, οι εξαιρετικά υψηλής κεφαλαιοποίησης τίτλοι της τεχνολογίας είχαν συγκεντρώσει πλήθος τοποθετήσεων στο περιβάλλον των «για πάντα» χαμηλών επιτοκίων, αλλά με την προοπτική της αύξησής τους βλέπουμε τους επενδυτές να βγαίνουν από την τεχνολογία και να μετακινούνται σε τομείς με καλύτερη έκθεση στους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο άλλωστε, δεν ήταν η παραλλαγή Όμικρον που οδήγησε στα sell off της περασμένης εβδομάδας, αλλά η Fed μέσω του τόνου που έδωσε ο πρόεδρος Πάουελ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα