

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε ο χρυσός τη Δευτέρα καθώς η εκτίμηση ότι το Κογκρέσο θα περάσει σύντομα άλλο ένα πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζει να δίνει ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.
Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι το Κογκρέσο θα συμφωνήσει σε ένα πακέτο που θα είναι πιο κοντά στην αρχική πρόταση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για μέτρα συνολικού ύψους 1,9 τρισ. δολ. απ’ ό,τι στην πρόταση μιας ομάδας Ρεπουμπλικάνων για 600 δισ. δολ.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc. πρόσφατα αναθεώρησαν ανοδικά τις προβλέψεις τους για το μέγεθος του πακέτου τόνωσης, αναφέροντας ότι τα δημοσιονομικά μέτρα θα φτάσουν τα 1,5 τρισ. δολ. αντί για 1,1 τρισ. δολ. που περίμεναν αρχικά.
Οι εκτιμήσεις αυτές δίνουν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο που παραδοσιακά θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για τον πληθωρισμό.
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 21 δολ. ή 1,2% και έκλεισε στα 1.831,90 δολ. ανά ουγγιά.
Σχετικά Νέα
ΟΔΔΗΧ: Προσφορές ύψους Στο 1.013 εκατ.ευρώ στη δημοπρασία εντόκων γραμματιών-Τι δείχνουν τα στοιχεία για την απόδοση
Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ διενεργήθηκε σήμερα, όπως ενημερώνει.
Wall Street: Ράλι μετά την πιθανή μείωση των δασμών στην Κίνα και τον… Πάουελ
Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, καθώς.
Χρυσός: Υποχωρεί από τα υψηλά με απώλειες 3%
Ο χρυσός διεύρυνε την Τετάρτη τις απώλειες του, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά, σημειώνοντας.
Χρηματιστήριο: “Έπιασε” τις 1.700 μονάδες ο ΓΔ με στήριξη από blue chips και τράπεζες
Συνέχισε και σήμερα την ανοδική του πορεία το Χρηματιστήριο για δεύτερη διαδοχική ημέρα μετά.