

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου μετά την απόφαση του OPEC+ να συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις της παραγωγής του, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο OPEC+ αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής του κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα το Φεβρουάριο, συνεχίζοντας τις σταδιακές αυξήσεις που πραγματοποιεί για να καλύψει την επιστροφή της ζήτησης μετά την έξοδο της παγκόσμιας οικονομίας από την ύφεση.
Με τις μηνιαίες αυξήσεις που πραγματοποιεί, ο OPEC+ έχει οδηγήσει πίσω στην αγορά περίπου τα δύο τρίτα της παραγωγής που σταμάτησε το 2020, όταν η ζήτηση κατέρρευσε.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε σήμερα κατά 91 cents ή 1,2% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 76,99 δολ. το βαρέλι.
Ο Λευκός Οίκος καλωσόρισε την απόφαση του OPEC+ να συνεχίσει τις αυξήσεις της παραγωγής του, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις αυτές θα βοηθήσουν να προωθηθεί η οικονομική ανάκαμψη.
Σχετικά Νέα
Ήπια πτώση για το πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ
Νέα υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά τα κυβερνητικά στοιχεία που.
Σε χαμηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός – “Βουτιά” άνω του 2%
“Βουτιά” άνω του 2% κατέγραψε ο χρυσός, την Τετάρτη, σημειώνοντας χαμηλό σχεδόν 5 εβδομάδων,.
Έχασε το θετικό πρόσημο ο Stoxx 600 μετά το 4ήμερο ανοδικό σερί – Άλμα 17% για την Burberry
Σε μεικτό έδαφος έκλεισαν οι ευρωαγορές την Τετάρτη, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να χάνει.
Wall Street: Μεικτά πρόσημα με μικρές μεταβολές
Με μεικτά πρόσημα κινούνται την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.