Site icon The Indicator

Κέρδη 1% ο χρυσός

Με κέρδη περίπου 1% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι η αμερικανική Federal Reserve στις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής που θα κάνει αύριο θα δώσει και νέα στοιχεία για τη μείωση των επιτοκίων της στην επόμενη συνεδρίαση της τον Σεπτέμβριο.

Ο spot χρυσός κερδίζει 0,8% στα 2.403,47 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 1% και έκλεισε στα 2.451,9 δολ. ανά ουγγιά.

Με την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της την Τετάρτη, η Fed αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της, αλλά και να δώσει ένα σήμα ότι θα χαλαρώσει την πολιτική της από τον Σεπτέμβριο. Η πιθανότητα για μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου έχει φτάσει το 90%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το spot ασήμι ενισχύθηκε 1,6% στα 28,31 δολ. ανά ουγγιά, η πλατίνα κέρδισε 1,7% στα 965,00 και το παλλάδιο υποχώρησε 1,4% στα 890,93 δολ. ανά ουγγιά.

Exit mobile version