Κεραυνός έπεσε δίπλα στον Λευκό Οίκο – Τέσσερις σοβαρά τραυματίες

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά έπειτα από χτύπημα κεραυνού έξω από τον Λευκό Οίκο, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής.

Τα βίντεο από τη στιγμή που πέφτει ο κεραυνός κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Το τμήμα πυροσβεστικών και επειγόντων ιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας της Κολούμπια ανέφερε ότι οι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο πάρκο Λαφαγιέτ, που βρίσκεται ακριβώς έξω από το συγκρότημα του Λευκού Οίκου.

Όλοι μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση. Ένα τμήμα του πάρκου παρέμεινε κλειστό το απόγευμα της Πέμπτης με συνεργεία έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Ενώ οι λεπτομέρειες για το περιστατικό παρέμειναν περιορισμένες, η Washington Post ανέφερε ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας μεγάλης καταιγίδας που σάρωσε την πόλη το βράδυ, εξαπολύοντας ισχυρούς ανέμους.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας το περιέγραψε ως συγκλονιστικό. «Ήταν τεράστιος. Ταρακούνησε όλη την περιοχή. Κυριολεκτικά σαν να έσκασε βόμβα, έτσι ακούστηκε».

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Οι τέσσερις ενήλικες βρέθηκαν λίγο πριν από τις 7 μ.μ. στο κέντρο του πάρκου, σε ένα άλσος δέντρων περίπου 100 πόδια νοτιοανατολικά από το άγαλμα του Άντριου Τζάκσον, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βίτο Ματζιόλο σε συνέντευξη Τύπου.

Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ και η αστυνομία του πάρκου των ΗΠΑ παρείχαν βοήθεια στα θύματα. Δεν ήταν αμέσως σαφές γιατί τα θύματα βρίσκονταν στο πάρκο την ώρα της καταιγίδας, είπε ο Maggiolo. Οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής δήλωσαν ότι η αστυνομία του πάρκου θα διερευνήσει το περιστατικό.

«Τα δέντρα δεν είναι ασφαλή μέρη σε κακοκαιρία», είπε ο Maggiolo. «Όποιος πάει να βρει καταφύγιο κάτω από ένα δέντρο, είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέρος”

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα