Κεραμέως: Δεν είναι φυσιολογικό οι αιώνιοι φοιτητές να αποφοιτούν 30 χρόνια μετά

Πρωτίστως εκπαιδευτικό και όχι δημοσιονομικό, χαρακτήρισε το ζήτημα των «αιώνιων φοιτητών» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Πρέπει να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πειθαρχίας και εστίασης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο πανεπιστήμιο και να αποφοιτά 30 χρόνια μετά» δήλωσε, μιλώντας η κα Κεραμέως, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Για το άσυλο
Αναφερόμενη στο ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου η υπουργός επισήμανε ότι η σχετική διάταξη εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική «για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».

Κατά την ίδια, περαιτέρω ενέργειες θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος εργαστηρίων ή άλλων χώρων, η διαβαθμισμένη είσοδος σε συγκεκριμένους χώρους των ΑΕΙ.

Κλείνοντας η Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν κανονικά: «Τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται εγκαίρως στη θέση τους», κατέληξε.

Πηγή: lifo.gr

Σχετικά Νέα