Κένυα: Λεωφορείο με ταξιδιώτες έπεσε από γέφυρα — τουλάχιστον 34 οι νεκροί

Τριάντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής στην κεντρική Κένυα, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε από γέφυρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Μεταφορών και Ασφάλειας διευκρινίζει ότι οι επιχειρήσεις της εταιρίας λεωφορείων, της Modern Coast Express Ltd, ανεστάλησαν. “Μια διεξοδική έρευνα πολλών υπηρεσιών για το ατύχημα και μια αξιολόγηση των προτύπων επιχειρησιακής ασφάλειας του φορέα εκμετάλλευσης (είναι) σε εξέλιξη”, διευκρινίζει το κείμενο που αναρτήθηκε στο Twitter.

Το λεωφορείο έπεσε από ύψος 40 μέτρων στον ποταμό Νίθι καθώς διέσχιζε μια γέφυρα, γνωστή για την επικινδυνότητα της, η οποία βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Μόρου απ’ όπου είχε αναχωρήσει με προορισμό το λιμάνι της Μομπάσα (νοτιοανατολικά).

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι τέσσερις υπέκυψαν στο νοσοκομείο. Αρκετά πτώματα ξεβράστηκαν από το ποτάμι σήμερα το πρωί, δήλωσε ο επικεφαλής της κομητείας Θαράκα Νίθι, Νόρμπερτ Κομόρα.

“Τριάντα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτό το δυστύχημα”, δήλωσε απόψε.

“Υπήρχαν 45 άνθρωποι μέσα στο λεωφορείο και έως τώρα έχουμε μετρήσει 42. Είναι άνθρωποι που βρίσκονται στο νοσοκομείο ή είναι νεκροί. Αναζητούμε ακόμη τρείς ανθρώπους”, πρόσθεσε.

“Οι έρευνες συνεχίζονται και προσπαθούμε να ανακτήσουμε το κουφάρι του λεωφορείου”, συμπλήρωσε.

Φωτογραφίες των τοπικών μέσων δείχνουν το κουφάρι του κατεστραμμένου λεωφορείου και τα καθίσματα που εκτινάχθηκαν.

Ο αριθμός των νεκρών στους δρόμους της Κένυας καταγράφει αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, 1.912 άνθρωποι σκοτώθηκαν έναντι 1.754 την ίδια περίοδο πέρυσι (+9%), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της NTSA.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα