Κένυα-Κορωνοϊός: Μερική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού

Ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα προχώρησε σήμερα σε μερική άρση του lockdown κατά της εξάπλωσης της COVID-19 που είχε επιβάλλει τον προηγούμενο μήνα, επιτρέποντας την επαναλειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων, την πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών και τη λειτουργία των σχολείων, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται στην αναφερόμενη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

Οι περιορισμοί στα ταξίδια για την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και τέσσερις γειτονικές χώρες θα αρθούν, ενώ τα σχολεία θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τοι πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. Οι θρησκευτικές τελετές θα πραγματοποιούνται με μερικούς περιορισμούς, ενώ οι πολιτικές συγκεντρώσεις θα εξακολουθήσουν να απαγορεύονται, όπως δήλωσε ο Κενιάτα.

Μία νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που σήμερα αρχίζει στις 20:00 το βράδυ θα εφαρμόζεται από τις 22:00, ενώ οι αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα τα μεσάνυχτα.

Υπό τους περιορισμούς που χαλαρώνουν, το Ναϊρόμπι και οι γειτονικές χώρες αντιμετωπίζονται ως μία ζώνη, με τους κατοίκους να απαγορεύεται να ταξιδέψουν σε άλλες περιοχές.

Η Κένυα ανέφερε 497 νέα περιστατικά μόλυνσης και 17 θανάτους από την COVID-19 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, από το υπουργείο Υγείας.

Τα περιστατικά μόλυνσης στην Κένυα, που είναι η πιο πλούσια χώρα της Ανατολικής Αφρικής μειώθηκαν από το σημείο κορύφωσης των κρουσμάτων που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ των πέντε αφρικανικών χωρών που αναφέρουν νέες μολύνσεις και θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Συνολικά, η Κένυα έχει αναφέρει 159.000 περιστατικά μόλυνσης και 2.700 θανάτους από την COVID-19.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα