

Εφευρέτης καινοτόμου μηχανήματος πλυσίματος χεριών ετών… 9
Βραβείο σε ένα 9χρονο αγόρι από την Κένυα απένειμε ο πρόεδρος της χώρας επειδή κατασκεύασε ένα μηχάνημα πλυσίματος χρειών σε υπαίθριο χώρο για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.
Ο 9χρονος Stephen Wamukota ήταν ανάμεσα στα 68 άτομα που έλαβαν βραβείο από τον πρόεδρο για τη συμμετοχή τους στη μάχη της χώρας κατά του κορονοϊού.
Ο Πρόεδρος Uhuru Kenyatta είπε ότι ο Wamukota επιλέχθηκε ως εφευρέτης του καινοτόμου μηχανήματος πλυσίματος χεριών.
Πώς λειτουργεί
Το μηχάνημα διαθέτει ένα πεντάλ το οποίο όταν το πατήσει κάποιος απελευθερώνει σαπούνι και νερό χωρίς να χρειαστεί να ακουμπήσει οποιδήποτε τμήμα της συσκευής.
Ο μικρός μας εφευρέτης είπε ότι το μηχάνημα, το οποίο δημιούργησε με τη βοήθεια του πατέρα του, κόστισε λιγότερο από 30 δολάρια.
Σχετικά Νέα
Ανγκόλα: Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας από τον Ιανουάριο
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.
Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην Ανγκόλα
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.
Ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει την ΕΕ για το πρόβλημα του μεταναστευτικού που η ίδια προκάλεσε
Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Η πολυετής κρίση του μεταναστευτικού στα νότια σύνορα της Ευρώπης σήμερα.
Κλ. Σέινμπαουμ: Παράδειγμα για τον κόσμο ολόκληρο ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.