Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Οι 700.000 επισκέπτες έγιναν 6,3 εκατ.

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τα τέλη Φεβρουαρίου 2020 που το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδόθηκε στην ελληνική πολιτεία. «Πριν από την παράδοσή του είχε ετοιμαστεί ένα business plan, σύμφωνα με το οποίο, στόχος θα ήταν να συγκεντρώνει 700.000 επισκέπτες ετησίως. «Η επισκεψιμότητα του ΚΠΙΣΝ το 2019 έφτασε τα 6, 3 εκατομμύρια επισκέπτες δεκαπλασιάζοντας τον αρχικό στόχο», ανέφερε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Νίκος Μανωλόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους με την ευκαιρία της επετείου των τριών χρόνων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για 3η συνεχή χρονιά, το ΚΠΙΣΝ παρουσίασε αύξηση επισκεψιμότητας. Το 2018 το είχαν επισκεφθεί 5,3 εκατομμύρια επισκέπτες, το 2017 3,1 εκατομμύρια επισκέπτες. ΄Οπως εξήγησε, αυτή η συστηματική αύξηση επισκεψότητας είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. «Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος δεν έρχεται μόνογια το αριστούργημα του Ρέντζο Πιάνο. Υπάρχει μια στέρεη σχέση με το κοινό, κάτι που αποδεικνύει ότι το ΚΠΙΣΝ δεν είναι απλά μόδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, αφού ευχαρίστησε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον πρόεδρό του, Ανδρέα Δρακόπουλο, για τη δωρεά του έργου αλλά και τη διαρκή στήριξή του με χρηματοδότηση του ΚΠΙΣΝ (χαρακτηριστική περίπτωση η τελευταία των χορογραφημένων συντριβανιών του Κέντρου), αλλά και τα λοιπά στελέχη, τους εργαζόμενους και τους συναδέλφους του στο ΔΣ, μίλησε για τη νέα λειτουργία της αίθουσας εκδηλώσεων του Φάρου του Κέντρου που – με ειδικές προσθήκες ραφιών – μετατράπηκε σε Αναγνωστήριο, όπως είναι και το όνομά της. Στο Αναγνωστήριο, λοιπόν, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ και του Φάρου θα μπορούν να βρουν βιβλία που συμπληρώνουν τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης του Κέντρου. Σε συνεγασία, δε, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, θα τοποθετηθούν δυο ειδικά μηχανήματα μέσω των οποίων άνθρωποι με προβλήματα όρασης θα μπορούν να ακούν τις σελίδες κάθε βιβλίου μέσα από ένα πρόγραμμα του ΠΣΤ.

Τέλος, εδώ και περίπου και δυο μήνες, στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το νέο εστιατόριο δ/deltaRestaurant, το νέο απόκτημα του Κέντρου.

Σχετικά Νέα