Κεφαλογιάννη: Οφείλουμε σεβασμό στους χιλιάδες ανθρώπους του πολιτισμού

H κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί απερίφραστα στο έργο της τονίζει η Όλγα Κεφαλογιάννη σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, επισημαίνοντας παράλληλα πως τώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση της επόμενης μέρας. Σε συνέντευξή της στο iEidiseis η πρώην Υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ εκφράζει την αισιοδοξία της για την επόμενη μέρα της πανδημίας τονίζοντας πως η κυβέρνηση παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και για την ενίσχυση της οικονομίας.

“Θέλω να πιστεύω όμως πως όπως τα καταφέραμε να περάσουμε την τρικυμία της πανδημίας έτσι θα περάσουμε τελικά και τον κάβο της ύφεσης. Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν δυσκολίες για όλους. Όμως με τις κατάλληλες πολιτικές σε όλα τα επίπεδα εκτιμώ πως σχετικά σύντομα θα βρεθούμε και πάλι σε ρυθμούς ανάπτυξης. Ήδη η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα ενίσχυσης εκείνων που πλήττονται από την κρίση. Τώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την διαχείριση της επόμενης ημέρας”, είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον τουρισμό η πρώην Υπουργός ξεκαθάρισε πως θα χρειαστεί προσπάθεια και χρόνος για να επανέλθει η κανονικότητα. “Αυτό που χρειάζεται είναι μια έξυπνη διαχείριση της φετινής χρονιάς, με ρεαλισμό και χωρίς υψηλές προσδοκίες, με συνέργειες και συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, για να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε την καλή φήμη της χώρας και να προετοιμαστούμε για μια ολική επαναφορά το 2021”, δήλωσε.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο που θα αντιμετωπίζει τόσο τις άμεσες ανάγκες που δημιουργούνται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, όσο και μια γενικότερη στρατηγική υποστήριξης του πολιτιστικού χώρου. “Το εύκολο θα είναι να λειτουργήσουμε αποσπασματικά και κατευναστικά. Να περάσει η μπόρα και να κρύψουμε τα προβλήματα που χρόνια συσσωρεύονται κάτω από το χαλί. Δείτε τι γίνεται με τα πνευματικά δικαιώματα και το χάος που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια. Σαν Τομεάρχης Πολιτισμού στα χρόνια της αντιπολίτευσης, έδωσα σκληρή μάχη για να πιέσουμε την προηγούμενη κυβέρνηση να δώσει μια βιώσιμη λύση στο θέμα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Μάταια όμως. Το δύσκολο, αυτό που ελπίζω και εύχομαι να γίνει, είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα, τις δυνατότητες που υπάρχουν, την αναπτυξιακή δυναμική που μπορεί να αποκτήσει ο πολιτισμός, τη συνεισφορά του, από την οικονομία της χώρας μέχρι τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση”, είπε, ενώ απάντησε και σε ερώτηση για το αν θα την ενδιέφερε η επιστροφή της στο Υπουργείο Τουρισμού.

“Οι πολιτικοί πρέπει να εξελισσόμαστε, να μην ταυτιζόμαστε με καρέκλες και ρόλους. Την περίοδο 2012-2014 έκανα μια πολύ παραγωγική θητεία, που έβαλε τις βάσεις από πλευράς πολιτείας για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού εν μέσω οικονομικής κρίσης. Τον Ιούλιο του 2019 επέλεξα πολύ συνειδητά, με τη δύναμη των συμπολιτών μου που με εξέλεξαν και πάλι πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην Α’ Αθηνών, να στηρίξω από τη θέση του βουλευτή τη νέα κυβέρνηση. Να αφουγκραστώ τις αγωνίες του κόσμου, να λειτουργήσω ως δημιουργικός δίαυλος επικοινωνίας. Να κάνω αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας. Νιώθω πολύ δημιουργική και πολύ χρήσιμη. Και για το κόμμα μου και για την εκλογική μου περιφέρεια και φυσικά για την χώρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στην προσφορά του Σταύρου Ξαρχάκου στον πολιτισμό την οποία και χαρακτήρισε ανεκτίμητη τονίζοντας πως το λιγότερο που του οφείλουμε είναι ο σεβασμός μας.

“Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποτελεί μια σπουδαία προσωπικότητα για την Ελλάδα. Εμβληματική μορφή στον χώρο της μουσικής. Η προσφορά του στον πολιτισμό είναι ανεκτίμητη και το λιγότερο που του οφείλουμε είναι ο σεβασμός μας. Τον ίδιο σεβασμό οφείλουμε και στους χιλιάδες ανθρώπους του πολιτισμού. Δημιουργούς και εργαζόμενους που πλήττονται άγρια από τα αποτελέσματα της πανδημίας”.

Μάλιστα αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική στήριξη στον πολιτισμό. “Μια χώρα σαν την Ελλάδα, όχι τώρα, πάντα θα έλεγα, πρέπει να στηρίζει με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τον πολιτισμό της. Και να δείχνει αγάπη και κατανόηση σε όλο αυτό τον πολύχρωμο χώρο δημιουργίας και προσφοράς. Δεν είναι εύκολη η «εξίσωση», σε καμία περίπτωση. Δεν εξωραΐζω τις δυσκολίες, γνωρίζω καλά ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Προσπαθώ όμως να ορίσω ένα χώρο αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Χωρίς αυτήν, δεν γίνεται δουλειά”, δήλωσε στη συνέντευξή της η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα