

Την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας πιστοποιούν μια σειρά στοιχείων που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, όπως σημειώνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).
Όπως σημειώνει, προχθές (13/3.2024) έγινε γνωστό από την Eurostat ότι η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον μήνα Ιανουάριο μειώθηκε κατά 3,2%, με μόνο τρεις χώρες να σημειώνουν αύξηση: Η Ελλάδα, η Σλοβενία και η Δανία.
Σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 6,7% στην Ευρωζώνη και κατά 5,7% στην ΕΕ. Η Ελλάδα και σε αυτό τον δείκτη βρίσκεται μεταξύ των τριών χωρών με τη μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής. Στο σχετικό πίνακα πρώτη είναι η Σλοβενία με αύξηση 12,2%, δεύτερη η Ελλάδα με αύξηση 10,5% και τρίτη η Δανία με αύξηση 5,5%.
Στην εισήγησή του κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής στο Ρέθυμνο, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: “όπως έχει επισημάνει η επιμελητηριακή κοινότητα, υπάρχουν και οι παράγοντες που δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Χρειάζεται αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος της ελληνικής οικονομίας ώστε να μπορούμε να αντέξουμε στις διεθνής αναταράξεις και οι ελληνικές επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις επιταγές της παγκόσμιας οικονομίας”. Επεσήμανε, ακόμη, ότι “Σήμερα καλούμαστε να υποστηρίξουμε ακόμη πιο ουσιαστικά, την προετοιμασία και τη μετάβαση στην επόμενη μέρα”.
Σχετικά Νέα
Με Fitch και Scope ολοκληρώνεται ο γύρος αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας για το α’ εξάμηνο του 2025
Μετά τις τρεις διαδοχικές αναβαθμίσεις της Ελλάδας, από Moody’s – DBRS τον Μάρτιο και.
Κερδίζει τους νέους το Youth Pass – Ξεπέρασαν τις 147.000 οι αιτήσεις
Μεγάλη είναι η απήχηση του Youth Pass στους νέους δικαιούχους, καθώς μέχρι στιγμής 147.130.
Ακόμα πιο άμεσες απονομές συντάξεων, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης
Η Netcompany στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΦΚΑ. Ένα έργο που πρόκειται να.
Δημοτικά τέλη επιχειρήσεων: Επιστολή ΒΕΑ προς κυβέρνηση και ΚΕΔΕ
Επιστολή για τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι επιχειρήσεις απέστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.