Καβάλα: «Ψεύτικη η απόπειρα αυτοκτονίας του δράστη»- Το βίαιο παρελθόν του 55χρονου

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το οικογενειακό περιβάλλον της άτυχης φαρμακοποιού, η 43χρονη ανεχόταν για χρόνια την κακοποιητική συμπεριφορά του συζύγου της, τόσο προς την ίδια, όσο και προς τα δύο ανήλικα παιδιά τους αλλά δεν μιλούσε για αυτό. Παράλληλα νέες πληροφορίες για το βίαιο παρελθόν του 55χρονου έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο Αλέξανδρος Σταθόπουλος, συγγενής της 43χρονης Αΐντα, σημείωσε: «ήταν σίγουρη ότι θα χώριζε, με διαδικασίες πολιτισμένες. Το είχε τραβήξει πάρα πολλά χρόνια, δεν άντεχε στο τέλος, η ψυχολογία της είχε χαλάσει τελείως. Βίωνε βία, τώρα τα μάθαμε».

Μια άλλη συγγενής της άτυχης φαρμακοποιού ανέφερε: «δεν ήξερα τίποτα, το κράταγε φαίνεται για τον εαυτό της. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα της».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 55χρονος έδειξε βίαιη συμπεριφορά. Πρώην σύντροφός, το 2002, του είχε κάνει περιοριστικά μέτρα και είχε υποβάλει μήνυση όταν την είχε χτυπήσει στο πρόσωπο, σπάζοντας και τα γυαλιά της.

Δικηγόρος οικογένειας 43χρονης: «Προσχηματική η απόπειρα αυτοκτονίας του δράστη – Προμελετημένος ο φόνος»

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος απορρίπτει τους ισχυρισμούς του δράστη για απόπειρα αυτοκτονίας και επιμένει πως πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα, ενώ όπως λέει, η οικογένεια δεν γνώριζε για το βίαιο παρελθόν του.

Ο κ. Βονικάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου είπε ότι δυστυχώς για την οικογένεια το περιστατικό βίας σε πρώην σύντροφό του δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι τη δολοφονία. Δεν γνώριζε ούτε καν η Αΐντα, ότι η πρώην συντροφός του είχε κάνει στον 55χρονο περιοριστικά μέτρα και ότι τον είχε καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά.


«Τα στόματα άνοιξαν μετά τη δολοφονία» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας. «Μιλήσαμε για κακοποιητική συμπεριφορά, για λεκτική βία και αφόρητη πίεση όταν το τελευταίο τετράμηνο του είχε καταστήσει σαφές ότι θα κάνει αίτηση διαζυγίου» ανέφερε στη συνέχεια.

Ο κ. Βονικάκης υποστήριξε επίσης ότι ο δράστης επιχείρησε να αυτοκτονήσει «για να ελαφρύνει τη θέση του». Για παρόμοιους λόγους αυτοτραυματίστηκε και αφού δολοφόνησε τη σύζυγό του και όχι με σκοπό να αυτοκτονήσει καθώς όπως είπε, δεν προκάλεσε στον εαυτό του θανατηφόρα τραύματα. Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος, το έκανε «για να αποφύγει το λιντσάρισμα».

Στη συνέχεια ο κ. Βονικάκης δήλωσε πως «το έγκλημα ήταν προμελετημένο» αφού όπως ανέφερε «μπήκαν με νηφαλιότητα και με καφέδες στο φαρμακείο και δεν υπήρξε διένεξη παρά μια αιφνίδια κίνηση με την οποία τη σέρνει στο καμαράκι» ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στον θάνατο διά στραγγαλισμού, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «δείχνει πολλά «ο τρόπος που την σκότωσε. Θέλει 4 λεπτά για να στραγγαλίσεις έναν άνθρωπο, λένε οι ιατροδικαστές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα