Κατρούγκαλος: Σκευωρία της ΝΔ η άρση ασυλίας Πολάκη

«Κατασκευασμένη ιστορία» και «σκευωρία της ΝΔ», χαρακτήρισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι «Πρόκειται για μία κατασκευασμένη ιστορία που θεωρούσαν ότι θα πλήξει και προσωπικά τον Παύλο Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ και αντιστράφηκε πλήρως η όλη συνωμοσία, όπως συμβαίνει κάθε φορά που κάποιος πάει να σκάψει τον λάκκο του άλλου. Αυτό που προσπαθεί η ΝΔ, πέρα από το να επιφέρει αυτό το ηθικό πλήγμα στον πρώην αναπληρωτή υπουργό είναι να κρύψει και ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της τελευταίας περιόδου. Όταν διώκεται υπουργός για αδικήματα που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων του, τότε δεν ακολουθείται η διαδικασία της άρσης της κοινοβουλευτικής ασυλίας αλλά πρέπει να κινηθεί ο νόμος που αφορά την ευθύνη των υπουργών».

«Ήταν προκατασκευασμένη, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και τον όρο σκευωρία εκ μέρους της ΝΔ γιατί συνιστούσε παραβίαση του Συντάγματος και προσπάθεια να επισπευσθεί η συζήτηση αυτή ενώ εκκρεμούσαν και άλλες περιπτώσεις άρσης ασυλίας βουλευτών. Από όλες αυτές τις υποθέσεις, η κρισιμότερη δεν είναι η διαφορά που έχει ο κ. Πολάκης με τον κ. Στουρνάρα αλλά αυτή που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί είναι σχετική με ζητήματα διαπλοκής, μαύρου χρήματος και της επιρροής που μπορεί να έχει στα ΜΜΕ,πρόσθεσε.

Ο Γ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «όσα γράφηκαν για τις συντάξεις των 20.000 και 24.000 ευρώ, οι οποίες εκδόθηκαν, είναι απολύτως ψευδή γιατί κανείς ποτέ δεν θα προχωρούσε σε τόσο μεγάλη ασέβεια απέναντι στους ανθρώπους που παίρνουν πολύ μικρή σύνταξη. Ήταν καθαρός αντιπερισπασμός γιατί το βασικό ερώτημα που έχουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης είναι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι για την περίφημη μεταρρύθμιση, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που επαγγελλόταν η ΝΔ προεκλογικά. Υπάρχει μία κρυφή ατζέντα της ΝΔ για πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος. Αυτό που είχαμε καταγγείλει ως ασφαλιστικό Πινοσέτ, υπάρχει και δεν αποκαλύπτεται. Ως ταχυδακτυλουργός ο κ. Βρούτσης προσπάθησε να προσελκύσει την προσοχή μας σε ένα μη θέμα για να μην εξετάσουμε το βασικό θέμα, αν θα εξακολουθούν να παίρνουν συντάξεις από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε:«Στα εθνικά θέματα, οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να προσπαθούν να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και να μην αξιοποιούν για λόγους μικροπολιτικής τόσο σοβαρά ζητήματα. Στο θέμα των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού, φαίνεται ότι υπάρχει μία συνέχεια της δικής μας πολιτικής».

Σχετικά Νέα