Κατρούγκαλος: Όλοι οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, για τη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου, και βουλευτών του κόμματός του

Αναλυτικά η δήλωση:

«Όπως δήλωσα και στη Βουλή, η προσήλωση της Κυβέρνησης μας στη νομιμότητα είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Ο διαγωνισμός ελέγχθηκε τόσο σε επίπεδο δικαστικό, από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και στο πλαίσιο του εσωτερικού διοικητικού ελέγχου του Υπουργείου Εξωτερικών. Από τους ελέγχους αυτούς δεν προέκυψαν τυπικές ή ουσιαστικές παρανομίες, σε σχέση με τα ερωτήματα της σχετικής επερώτησης. Όλα τα έγγραφα που ζητήθηκαν κατατέθηκαν στη Βουλή.
Τα έγγραφα που εμφάνισε ο κ. Καμμένος τέθηκαν υπόψη της Γενικής Επιθεώρησης του Υπουργείου Εξωτερικών για τις ενέργειες αρμοδιότητάς της και θα διαβιβαστούν άμεσα και στον αρμόδιο εισαγγελέα για ποινική αξιολόγηση, τόσο ως προς το περιεχόμενο τους όσο και ως προς τον τρόπο κτήσης τους. Πέραν των ανωτέρω αυτονοήτων, θέλω να τονίσω την δεδομένη εμπιστοσύνη μου στο έμψυχο δυναμικό του Υπουργείου μας και να δηλώσω ότι θεωρώ απαράδεκτη οποιαδήποτε στοχοποίηση των λειτουργών του. Όλοι οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου».

Νωρίτερα, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης προς το Υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις κατά του Νίκου Κοτζιά ενώ κατέθεσε δεκάδες έγγραφα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τα οποία όπως είπε αφ’ενός επιχείρησε να εξαφανίσει ο Νίκος Κοτζιάς και αφ’ετέρου αποδεικνύουν συνεννόηση μεταξύ του πρόεδρου της επιτροπής που θα διενεργούσε τον διαγωνισμό και του προέδρου της εταιρείας που τελικά ανέλαβε το έργο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Καμμένος από αυτές τις συνομιλίες προκύπτει όχι μόνο η συνεννόηση και η υπόδειξη των όρων του διαγωνισμοί από την εταιρεία αλλά και στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι όλα καθοδηγούνταν από τον κ. Κοτζιά.

Σχετικά Νέα