Κατρούγκαλος: Αν έρθει το Γιαβούζ έχουμε Πολεμικό Ναυτικό

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, έδωσε την δική του απάντηση στην Τουρκία μετά την προκλητικότητα να στείλει και δεύτερο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Έχουμε Πολεμικό Ναυτικό αν χρειαστεί»
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε: «Εμείς έχουμε Πολεμικό Ναυτικό και έχουμε στείλει παντού τα αναγκαία σήματα ότι δεν θα πρέπει κανείς να διανοηθεί να έρθει στα δικά μας νερά. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα μηνύματα έχουν εισπραχθεί γιατί κανείς δεν είναι τόσο τρελός ώστε να θέλει να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο».

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6» ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «από πλευράς διεθνούς δικαίου δεν υπάρχει διαφορά. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά -σε σχέση με την Κύπρο-, εμείς έχουμε πολεμικό ναυτικό».

«Μέτρα κατά της Τουρκίας αν συνεχίσει τις δραστηριότητες»
Για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο κείμενο συμπερασμάτων του Γενικού Συμβουλίου της Τρίτης είπε ότι «είναι ένα πολύ προωθημένο σχέδιο που κάνει λόγο για μέτρα κατά της Τουρκίας στο βαθμό που θα συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητές της».

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «δεν προσδιορίζονται μέτρα για να υπάρχει ελαστικότητα και κλιμάκωση» και σημείωσε ότι «πέρα από τα μέτρα το όλο ζήτημα πλήττει έμμεσα την οικονομία της που είναι ευάλωτη».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε, τέλος, ότι «η θέση μας είναι πάντοτε αυτή. Η Τουρκία έχει τα δικαιώματα που της δίνει το διεθνές δίκαιο, δεν έχει τα δικαιώματα που θέλει να επιβάλει με την ισχύ της. Τα μόνα δικαιώματα που αναγνωρίζουμε είναι αυτά που της αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο».

Σχετικά Νέα