Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη β΄ τριμήνου της Netflix

Κέρδη κατώτερα των προσδοκιών, παρότι οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ανακοίνωσε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η Netflix, το πρώτο πλήρες τρίμηνο που αντικατοπτρίζει τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στα αποτελέσματα της εταιρείας.

Ειδικότερα, η Netflix ανακοίνωσε κέρδη 720 εκατ. δολαρίων ή 1,59 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 270,7 εκατ. δολαρίων ή 60 σεντς ανά μετοχή το β΄ τρίμηνο πέρυσι. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη 1,81 δολαρίων ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της εταιρείας το β΄ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα 6,15 δισ. δολάρια,  έναντι 4,92 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι ανέμεναν έσοδα 6,08 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο β΄ τρίμηνο οι ενεργοί συνδρομητές της αυξήθηκαν κατά 10,09 εκατομμύρια, έναντι 8,26 εκατομμύρια που περίμεναν οι αναλυτές.

Αυτό όμως που φαίνεται να απογοήτευσε περισσότερο τους αναλυτές είναι το quidance της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της το επόμενο τρίμηνο θα διαμορφωθούν στα 6,33 δισ. δολάρια και τα κέρδη ανά μετοχή στα 2,09 δολάρια. Οι αναλυτές αναμένουν έσοδα 6,4 δισ. δολαρίων, με κέρδη 2,01 δολάρια ανά μετοχή.

Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει μικρότερη αύξηση των νέων συνδρομητών της το γ΄ τρίμηνο. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι οι νέοι συνδρομητές θα αυξηθούν κατά 2,5 εκατομμύρια, ενώ οι αναλυτές αναμένουν αύξηση της συνδρομητικής βάσης κατά 5,27 εκατομμύρια χρήστες.

Η μετοχή της Netflix καταγράφει πτώση της τάξης του 10% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.


Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής περιεχομένου Ted Sarandos θα αναλάβει καθήκοντα συνδιευθύνοντος συμβούλου, στο πλευρό του CEO Reed Hastings, ενώ θα μετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα