

Πρόκειται για το ελικόπτερο της NASA που βρίσκεται καθοδόν προς τον πλανήτη Αρη. Για πρώτη φορά από την έναρξη του ταξιδιού του ενεργοποιήθηκε με επιτυχία, γεμίζοντας τις μπαταρίες του εντός του διαστημοπλοίου που το μεταφέρει εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μας, προς τον Αρη.
Το ελικόπτερο με την ονομασία Ingenuity είναι το πρώτο ελικόπτερο που έχει σχεδιαστεί για να πετά σε έναν άλλο πλανήτη.
Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει στον Κόκκινο Πλανήτη εντός της διαστημοσυσκευής Mars 2020 Perseverance της NASA.
Το ταξίδι ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου και αναμένεται ότι η διαστημοσυσκευή θα προσεδαφιστεί στον Αρη στις 18 Φεβρουαρίου 2021.
Λίγο μετά την προσεδάφιση το ελικόπτερο Ingenuity θα αποκολληθεί από το ρόβερ , θα κατεβεί στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και θα κάνει μερικές πρωτοποριακές δοκιμαστικές πτήσεις.
Στις 7 Αυγούστου, οι έξι μπαταρίες ιόντων λιθίου του ελικοπτέρου ενεργοποιήθηκαν και φορτίστηκαν για πρώτη φορά στο διάστημα.
Το ελικόπτερο ζυγίζει μόλις 1,8 κιλά. Το Ingenuity ταξιδεύει επί του παρόντος αποθηκευμένο στο κάτω μέρος του Perseverance και φορτίζεται από τροφοδοσία που λαμβάνει από το ρόβερ.
“Πρόκειται για ένα μεγάλο ορόσημο, καθώς ήταν η πρώτη μας ευκαιρία να ενεργοποιήσουμε το ελικόπτερο και να κάνουμε μια δοκιμή στα ηλεκτρονικά του συστήματα από τότε που ξεκίνησε το ταξίδι του στο διάστημα στις 30 Ιουλίου», είπε ο Tim Canham, επικεφαλής επιχειρήσεων για το ελικόπτερο της NASA.
Πρόσθεσε ότι αυτές οι δοκιμές θα γίνονται πλέον κάθε δύο εβδομάδες.
Η φόρτιση των μπαταριών του ελικοπτέρου διήρκεσε οκτώ ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτή η NASA δοκίμασε και ανέλυσε την απόδοσή τους.
Οι μπαταρίες φορτίστηκαν μόνο στο 35% του μέγιστου επιπέδου τους, προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη υγεία της μπαταρίας, σύμφωνα με την NASA.
Σχετικά Νέα
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.