Καθοδική τάση στις ευρωαγορές

Με μικρές απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο στην οικονομική ανάκαμψη από την τελευταία έξαρση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η κατάσταση στην Ευρώπη είναι “πολύ σοβαρή” καθώς η αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζεται σε μεγάλες περιοχές της ηπείρου, με πολλές χώρες να εξετάζουν την επιβολή νέων μέτρων περιορισμού.

Ένα νέο κύμα μολύνσεων αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή στην εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη που ακολούθησε την κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας το β’ τρίμηνο, όταν επιβλήθηκαν τα πρώτα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, προειδοποιούν οι αναλυτές.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, την προηγούμενη εβδομάδα υπογράμμισε εξάλλου ότι “η ένταση της ανάκαμψης εξακολουθεί να περιβάλλεται από σημαντική αβεβαιότητα”, ενώ προειδοποίησε ότι η οικονομικά ανάκαμψη θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό “από τη μελλοντική εξέλιξη της πανδημίας και την επιτυχία των πολιτικών περιορισμού της”.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,06% στις 371,00 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,05% στις 13.201.79 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί σε ποσοστό 0,2% στις 5.029,47 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,25% στις 6.036,99 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,25%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,5%.

Σχετικά Νέα