Καθοδική τάση στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τις διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,4% στις 373,55 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακές απώλειες 0,1% στις 13.048,31 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 χάνει επίσης 0,1% στις 5.067,77 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,9% στις 6.222,53 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,3%.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων οι γερμανικές TUI και Thyssenkrupp ανακοίνωσαν μεγάλες ζημιές για το τελευταίο τρίμηνο.

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική εταιρεία TUI AG ανακοίνωσε ότι οι ζημιές για το γ’ τρίμηνο χρήσης διαμορφώθηκαν σε 1,42 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με κέρδη 22,8 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Διεύρυνση ζημιών ανακοίνωσε από την πλευρά της η Thyssenkrupp AG για το τελευταίο τρίμηνο. Ειδικότερα, ο βιομηχανικός όμιλος ανακοίνωσε ζημιές 678 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου από ζημιές 94 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται και η εμπορική ένταση ΗΠΑ-Ε.Ε. μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι οι δασμοί σε ευρωπαϊκά προϊόντα θα παραμείνουν αμετάβλητοι παρά τις τελευταίες προσπάθειες της Airbus να συμμορφωθεί με την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για την κρατική βοήθεια.

Στις ΗΠΑ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Δημοκρατικοί και η κυβέρνηση Τραμπ “βρίσκονται μίλια μακριά” στις διαπραγματεύσεις για το επόμενο πακέτο στήριξης της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχετικά Νέα