Καθοδική η τάση στις ευρωαγορές

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, μετά από μία εβδομάδα γεμάτη έντονες μεταβολές.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,02% στις 457,19 μονάδες, με τον κλάδο ταξιδιών και αναψυχής να υποχωρεί 1,1% ενώ ο κλάδος πρώτων υλών ενισχύεται σε ποσοστό 1,4%. Παράλληλα, ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 χάνει 0,28%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX διολισθαίνει 0,42%, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,15% και ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 0,14%.

Στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX-35 σημειώνει απώλειες 0,24% και ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,30%.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα δώσει το “οκ” για την εφαρμογή του μίνιμουμ παγκόσμιου εταιρικού φόρου στο 15%, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη και συνολικά σχεδόν 140 χωρών ανά τον κόσμο, την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, η Goldman Sachs υποβάθμισε την Κυριακή την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ στο 5,6% το 2021 και στο 4% το 2022, εξαιτίας της μείωσης της δημοσιονομικής στήριξης και της βραδύτερης ανάκαμψης των καταναλωτικών δαπανών.

Παράλληλα, μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ θα ανακοινώνουν τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου αυτή την εβδομάδα, με τις JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup να αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους.

Πίσω στην Ευρώπη, τρεις αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συζήτησαν την Παρασκευή το ενδεχόμενο “εξόδου” από τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης της πανδημίας του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι τέτοιο θα δυσαρεστούσε κάποιες κυβερνήσεις, σύμφωνα με αναφορές από ένα πάνελ που πραγματοποιήθηκε στην Σλοβακία. Η ΕΚΤ αναμένεται να λάβει απόφαση για την νομισματική πολιτική της τον Δεκέμβριο.

Στα επιχειρηματικά νέα, η ASOS ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο διευθύνων σύμβουλος Nick Beighton θα παραιτηθεί άμεσα καθώς η εταιρεία εξέδωσε προειδοποίηση κέρδους λόγω διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα