Καθοδική η τάση στις ευρωαγορές

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή στο κλίμα νευρικής αναμονής που έχει διαμορφώσει η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την Κίνα μετά την έγκριση από το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της νέας νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Λευκός Οίκος κλιμακώνει την πίεση στο Πεκίνο τις τελευταίες εβδομάδες τόσο για τις ευθύνες της Κίνας στην πανδημία του κορονοϊού, όσο και για την παρέμβαση του στο Χονγκ Κονγκ.

Με το νόμο που ψήφισε χθες το Λαϊκό Κογκρέσο της Κίνας, η κινεζική νομοθεσία υπερισχύει της τοπικής κυβέρνησης. Αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο να δηλώνει ότι πλέον το Χονγκ Κονγκ δεν είναι αυτόνομο, ανοίγοντας την πόρτα για πιθανές κυρώσεις κατά της Κίνας με βάση τη νομοθεσία που πέρασε το περασμένο έτος στηρίζοντας την αυτονομία της πρώην βρετανικής αποικίας.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 1% στις 352,08 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 1,3% στις 11.627,01 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 1,05% στις 4.721,20 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,9% στις 6.163,32 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει πτώση 1,4%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί αργότερα σήμερα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Σχετικά Νέα