Καθηγητής Βασιλακόπουλος: Καλύτερο Πάσχα φέτος-κανονικότητα από Σεπτέμβρη

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Θ. Βασιλακόπουλος, εξέφρασε τις εκτιμήσεις του, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και της πορείας του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Μάλιστα, έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας για το μέλλον ενώ εκτιμά πως η επιστροφή στην παλιά μας ζωή θα έρθει μέχρι τον Σεπτέμβρη:

«Θα κάνουμε καλό Πάσχα γιατί θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους ευπαθείς και λόγω του ότι θα έχουμε καλό καιρό», είπε ο καθηγητής, ενώ μας έδωσε παραπάνω ελπίδες λέγοντας πως «και το καλοκαίρι μας θα είναι πολύ καλό».

Ο καθηγητής συμπλήρωσε πως «μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε εμβολιάσει το 70%, νομίζω από το Σεπτέμβρη θα πάμε σε πιο κανονική κανονικότατα, θα πρέπει να δούμε και τις μεταλλάξεις και στο τέλος θα γίνει ο κορονοϊός μια απλή ίωση που θα σε κρατά στο σπίτι», ενώ δήλωσε ότι «τέλη Μαρτίου θα έχουν αυξηθεί πολύ τα εμβόλια».

Σχετικά με το lockdown δεν είπε κάτι συγκεκριμένο, αφού η πλήρης εικόνα για το αν έχουν αποδώσει τα μέτρα θα φανεί την επόμενη Τρίτη – Τετάρτη. Τέλος, επιβεβαίωσε πως η χρήση διπλής μάσκας δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά ένα ενδεχόμενο που θα συζητηθεί.

Σχετικά Νέα