Κάθε δύο λεπτά θα διέρχεται συρμός στο Μετρό Θεσσαλονίκης όταν τεθεί σε λειτουργία

Περίπου κάθε 2 λεπτά θα περνάει συρμός, όταν λειτουργήσει το Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον Carlo Bianco, διευθύνων σύμβουλος της ΤΗΕΜΑ Α.Ε. πoυ έχει αναλάβει τη λειτουργία και διαχείριση του Μετρό.

Παρότι, στόχος είναι να εξυπηρετούνται 20.000 επιβάτες ανά ώρα και 300.000 ημερησίως, όπως σημείωσε ο κ. Bianco, σε ομιλία του, στην εκδήλωση με θέμα «Νέα έργα, επενδύσεις και καινοτομίες στις μεταφορές» που διοργάνωσαν το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 32ου Μoney Show, οι αριθμοί αυτοί είναι συντηρητικοί.

Με την επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά, στους 18 συρμούς του συστήματος, θα προστεθούν άλλοι 15.000 επιβάτες. Επισήμανε ότι το Μετρό θα ελεγχθεί από ανεξάρτητο φορέα για να λάβει πιστοποιητικό ασφαλείας και μετά άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Μεταφορών. Υπενθύμισε ότι οι αυτόματοι συρμοί θα είναι χωρίς οδηγό, μηδενίζοντας την περίπτωση ανθρώπινου λάθους.

Για το στέλεχος της Hitachi Rail Barbara Ferrari που μίλησε στην εκδήλωση, η διασύνδεση των μέσων μεταφοράς παίζει σημαντικό ρόλο, θέτοντας ως παράδειγμα ψηφιακή εφαρμογή της εταιρείας που απλοποιεί πρακτικά και οικονομικά τη μετακίνηση.

Σύμφωνα πάντως με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) Γιάννη Τόσκα, στον τερματικό σταθμό του Μετρό στη Νέα Ελβετία αναμένεται να γίνουν 700 επίγειες θέσεις, στον τερματικό σταθμό στη Μίκρα υπάρχουν θέματα απαλλοτριώσεων και η διαμόρφωση στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό εξαρτάται από τη ΓΑΙΑΟΣΕ που τον διαχειρίζεται.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα