

Ο θάνατος του Σάλεχ αλ Αρούρι, δεύτερου τη τάξει στο πολιτικό γραφείο της Χαμάς, έκανε δυσκολότερη τη διαπραγμάτευση για τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχους του εμιράτου του Κατάρ, το οποίο μεσολαβεί στις συνομιλίες με το Ισραήλ με την υποστήριξη της Αιγύπτου και των ΗΠΑ.
Ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, σε ρεπορτάζ του στο οποίο επικαλείται πηγές του στις κυβερνήσεις του Κατάρ και του Ισραήλ, ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες πως ο πρωθυπουργός του εμιράτου και άλλοι αξιωματούχοι τόνισαν σε μέλη οικογενειών 6 αμερικανοϊσραηλινών ομήρων ότι ο θάνατος του κορυφαίου στελέχους της Χαμάς σε αεροπορικό πλήγμα αποδιδόμενο στο Ισραήλ σε νότιο προάστιο του Βηρυτού κατέστησε την προσπάθεια να κλειστεί νέα συμφωνία δυσκολότερη.
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, ο Άμπντουλ Ραχμάν αλ Θάνι, διαβεβαίωσε τα μέλη των οικογενειών πως έχει δεσμευθεί προσωπικά στην προσπάθεια να εξασφαλίσει νέα συμφωνία για τους ομήρους. «Το Κατάρ έχει οδυνηρή συναίσθηση του πόσο υποφέρουν οι εναπομείναντες όμηροι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», δήλωσε η πηγή του Axios στην κυβέρνηση του Εμιράτου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Σχετικά Νέα
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.