Καταλύματα: Πληρότητα έως και 90- 95% το διήμερο των Χριστουγέννων παρά την πανδημία

Πληρότητα έως και 90- 95% το διήμερο των Χριστουγέννων, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι τα καταλύματα είναι έτοιμα να υποδεχθούν κόσμο, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Για την Πρωτοχρονιά υπάρχουν ακόμα καταλύματα. Είμαστε ακόμα στο 60% και καλούμε τον κόσμο να ζητήσει προσφορές μια και ο Βόλος και το Πήλιο είναι στους τρεις πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας», ανέφερε.

Ιωάννινα: 100% πληρότητα τα Χριστούγεννα

Το 100% άγγιξε η πληρότητα στα Ιωάννινα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων στο Ν. Ιωαννίνων, Στάθη Σιούτη.

Όπως ανέφερε, για την Πρωτοχρονιά αυτή την στιγμή η πληρότητα βρίσκεται στο 80% και αυτό «οφείλεται στη μοναδικότητα του προορισμού, στους νέους οδικούς άξονες, στις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες και στα νέα ξενοδοχεία που έχουν γίνει στην περιοχή μας. Στην πολύ καλή κουζίνα και στο πολύ καλό εορταστικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι δήμοι».

Παράλληλα, ο κ. Σιούτης διευκρίνισε ότι μια άλλη παράμετρος για την θεαματική προσέλευση τουριστών είναι και οι περιορισμοί που έχουν επιβάλλει πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε ταξιδιώτες του εξωτερικού.

Λ. Τσιλίδης: Μεμονωμένα και τελευταία στιγμή κινήθηκαν οι ταξιδιώτες

«Οι Έλληνες που δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό και επέλεξαν να πάνε διακοπές στο εσωτερικό είναι ένα γεγονός που σημαίνει ότι πολλοί ταξιδιώτες ταξίδεψαν μεμονωμένα και όχι οργανωμένα. Πήγαν μόνοι τους, τελευταία στιγμή, γιατί ο ταξιδιώτης έχει αρχίσει να φοβάται να προκαταβάλει χρήματα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης.

Παράλληλα εξήγησε ότι ο πελάτης που αποφάσισε την τελευταία στιγμή να κινηθεί στην Ελλάδα δημιούργησε αυτή την έξαρση στην τουριστική αγορά.

«Αυτό δίνει την επιλογή στον πελάτη να ζητάει τιμές. Το επαγγελματικό οργανωμένο ταξίδι έχει σταθερές τιμές. Το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα και τα Φώτα δεν το ξέρουμε ακόμα γιατί η έξαρση του ιού είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η κινητικότητα των εορτών στα γραφεία ταξιδίων είναι στο -80%. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε οργανωμένη κίνηση. Το ότι κάποια ξενοδοχεία για κάποιες ημέρες, για κάποια τριήμερα δούλεψαν, δεν καλύπτει το έλλειμα δουλειάς για δώδεκα μήνες»,

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα