Καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής βίας εναντίον 18χρονου

 σύμφωνα με καταγγελία που εστάλη στο 3pointmagazine, άνδρες των ΜΑΤ σταμάτησαν δύο νεαρά αγόρια στην Πατησίων ένα στενό πριν την ΑΣΟΕΕ για εξακρίβωση στοιχείων και αφού τα εκφόβισαν, τα προσήγαγαν αναίτια στη συνέχεια με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης.

Μάλιστα για το ένα παιδί καταγγέλλεται ότι δέχτηκε bullying και γροθιά από άνδρα της ασφάλειας, μόλις αποκάλυψε την αλβανική του καταγωγή.

Η καταγγελία:

Η εξακρίβωση στοιχείων χωρίς υποψία, η αγαπημένη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της νέας κυβέρνησης (μαζί με τις μπουνιές σε αθώους περαστικούς με «λάθος καταγωγή»)

Δύο παιδιά 18 ετών ο Κ.Μ. και ο Ν.Π., σπουδαστής σε ΙΕΚ και μαθητής Γ Λυκείου αντίστοιχα, βρέθηκαν χθες την Πατησίων με αφορμή τα γενέθλια του Ν.Π. για να κάνουν μια βόλτα στα μαγαζιά.

Μόνο που λογάριαζαν χωρίς την Ελληνική Αστυνομία όταν μια διμοιρία τους σταμάτησε στην Πατησίων ένα στενό πριν την ΑΣΟΕΕ. Τότε τους έβαλαν μέσα στο στενό, ζήτησαν ταυτότητες, οι νεαροί δεν είχαν και μετά άρχισε η κλασσική διαδικασία profiling.

– Από πού είσαι;
– Από την Ελλάδα, δίνει ο Ν.Π. την…σωστή απάντηση.
– Εσύ;
– Από την Αλβανία, κάνει το «λάθος» να αποκριθεί ο Κ.Μ.

Τότε ξεκίνησε το bullying, τα «τι κάνεις εσύ εδώ», τον έπιασε ένας ΜΑΤατζής από τον λαιμό και σύντομα κατέφθασε ένας ασφαλίτης με πολιτικά ο οποίος τον γρονθοκόπησε (επιστημονικά πάντα, να μην υπάρχει σημάδι για τον ιατροδικαστή).

Ύστερα τους έβαλαν χειροπέδες και τους προσήγαγαν στο ΑΤ Κυψέλης όπου τα παιδιά επικοινώνησαν με συγγενείς τους για να προσκομίσουν τις ταυτότητές τους. Στο τμήμα παρέμειναν με τις χειροπέδες.

Οι γονείς των παιδιών κατέφθασαν σοκαρισμένοι στο τμήμα, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί είχαν φύγει και απέμειναν οι αστυνομικοί του τμήματος, μέχρι που επέστρεψε ο διμοιρίτης της εμπλεκόμενης διμοιρίας και άρχισε από την μια να παρακαλάει να μην γίνει μήνυση, από την άλλη να απειλεί ότι «τα παιδιά σας θα μπλέξουν» αν δεν αποσύρετε την μήνυση.

Η μήνυση έχει γίνει ήδη, όμως το γεγονός πως η επίδειξη δύναμης από τα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ και την υπόλοιπη αστυνομία θα συνεχιστεί. Με την ανοχή ή την προτροπή φυσικά της κυβέρνησης για ένα κράτος Νόμου και Τάξης όπως το φαντάζονται, όπου όποιος έχει το σήμα και το όπλο έχει και το δίκιο.

Σχετικά Νέα