Καστανίδης: Λάθος η συζήτηση περί μετεκλογικών συμμαχιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Την εκτίμηση ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο πιθανός χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών γιατί την άνοιξη του 2023 οι συνθήκες θα είναι πολύ πιο δύσκολες και μη διαχειρίσιμες από την κυβέρνηση, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην Α’ Θεσσαλονίκης, Χάρης Καστανίδης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

Θεωρεί, επίσης, ότι ο χρόνος που θα μεσολαβήσει από τις πρώτες εκλογές μέχρι τον σχηματισμό Κυβέρνησης θα είναι μια «απίστευτα δύσκολη περίοδος, με φοβερή πολιτική ένταση και πυκνότητα εξελίξεων με απροσδιόριστο αποτέλεσμα», γι’ αυτό και σημείωσε ότι είναι λάθος η συζήτηση περί πιθανών μετεκλογικών συμμαχιών, καθώς οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες. Δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να υπάρξουν «εσωτερικές εκρήξεις» σε κόμματα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά επιφυλακτικός», για διαφορετικούς λόγους, σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, λέγοντας ότι με τη ΝΔ δεν έχει «σημεία ιδεολογικής επαφής», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ θα πρέπει να προχωρήσει σε «ιστορικό αναθεωρητισμό». Παράλληλα είπε ότι ίσως υπάρχει σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας, με σκοπό να αποφευχθούν αρνητικές εξελίξεις.

Σε σχέση με τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Καστανίδης είπε ότι ακόμη κι αν τελειώσει αύριο, το «δίδυμο» ακρίβεια- πληθωρισμός θα συνεχίσει σε υψηλά επίπεδα για αρκετό χρονικό διάστημα. Επισήμανε ακόμα τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει επισιτιστική κρίση και η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα