

Για “συντριπτική ήττα του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής” έκανε λόγο ο κ. Χάρης Καστανίδης, καθώς υπήρξε συμμετοχή μόλις 40% και παράλληλα “η ανυπαρξία της πολιτικής ηττήθηκε από πολιτικούς γελωτοποιούς”.
Μιλώντας στον Mega σημείωσε πως πρόκειται για μια συνολική κρίση της αντιπροσώπευσης, την οποία θα πρέπει να προσέξουν όλα τα κόμματα. Κι αυτό γιατί πλέον “δεν αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, τις επιθυμίες τους, δεν τους προτείνουν κάτι, δεν οργανώνουν μια αισιόδοξη εκδοχή προς το αύριο”.
Ιδιαίτερα στην προοδευτική παράταξη, όπως τόνισε, υπάρχει τέτοιος κατακερματισμός, που ακόμη κι αν ενώσεις τα ποσοστά, αυτά υπολείπονται της αποδυναμωμένης Νέας Δημοκρατίας.
“Αυτό πρέπει να τελειώνει”, επισήμανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
“Χρειάζεται ένα σύστημα ιδεών – στέρεες, πολύ καθαρές ιδέες – που μπορούν να δείξουν στον Έλληνα τον τρόπο να υπερβεί τη μιζέρια του σήμερα και να πάει σε ένα καλύτερο αύριο”.
Όπως σημείωσε, μάλιστα, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ – μαζί με τις ηγεσίες μικρότερων κομμάτων ή και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων – θα πρέπει να “ξεκινήσουν προγραμματική συζήτηση με μία δυνατότητα σύγκλισης και κατεύθυνσης που θα οδηγήσει σε κοινό σχήμα δημοκρατικής παράταξης”.
Μάλιστα, είπε πως εφόσον μάλιστα οι ηγεσίες αρνηθούν προσχηματικά να συμμετάσχουν και με δεδομένη την πόλωση μεταξύ Κασσελάκη και Ανδρουλάκη θα πρέπει να υπερκεραστούν.
Σχετικά Νέα
Τηλεφωνική συνομιλία Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Λιβάνου
Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Youssef Rajji είχε νωρίτερα σήμερα ο.
Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Interview: “Αναξιόπιστη, εργαλείο χειραγώγησης”
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Interview,.
Τέμπη: Συγκροτήθηκε σε σώμα η προανακριτική επιτροπή για τον Καραμανλή – Τα Μέλη
Συγκροτήθηκε σε σώμα, με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, η Ειδική Κοινοβουλευτική.
Β.Κικίλιας: Αποκλιμάκωση στις τιμές του πετρελαίου – Καμία ανοχή στην αισχροκέρδεια
Την αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου σχολίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις.