

Η Kaspersky παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις κυβερνοαπειλές που σχετίζονται με αγορές. Όσο οι καταναλωτές ετοιμάζονται για τις σημαντικές περιόδους εκπτώσεων, όπως η Black Friday, αναζητώντας τις καλύτερες προσφορές, οι ερευνητές της εταιρείας παρατηρούν ότι κυβερνοεγκληματίες και οι απατεώνες ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν αυτή τη ζήτηση. Επιδιώκουν συγκεκριμένα την κλοπή προσωπικών δεδομένων, χρημάτων, καθώς και τη μετάδοση κακόβουλου λογισμικού μέσω παραπλανητικών, ελκυστικών αγορών
Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2024, τα προϊόντα της Kaspersky απέτρεψαν 38.473.274 επιθέσεις phishing που συνδέονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα συστήματα πληρωμών και τα τραπεζικά ιδρύματα. Το 44% εξ αυτών περιελάμβανε τη χρήση τραπεζικών υπηρεσιών ως δόλωμα — σημειώνοντας αύξηση σχεδόν κατά 25%, συγκριτικά με τις 30.803.840 επιθέσεις phishing που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι.
Οι απατεώνες συχνά παρουσιάζονται ως μεγάλα καταστήματα όπως η Amazon, η Walmart και το Etsy, στέλνοντας παραπλανητικά email που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν αποκλειστικές εκπτώσεις. Τα email αυτά οδηγούν σε ψεύτικες ιστοσελίδες που μοιάζουν με τις νόμιμες, συνήθως με ανεπαίσθητα ορθογραφικά λάθη ή μικρές παραλλαγές στο domain name. Όσοι προσπαθούν να ψωνίσουν μέσω αυτών των ιστοσελίδων συνήθως πέφτουν θύματα απάτης και χάνουν τα χρήματά τους.
Η επιθυμία των καταναλωτών να κερδίσουν δώρα γίνεται επίσης συχνά αντικείμενο εκμετάλλευσης. Οι επιτήδειοι στέλνουν μηνύματα που προωθούν έρευνες περιορισμένου χρόνου με κληρώσεις, οι οποίες προσφέρουν πολύτιμα δώρα, όπως δωρεάν iPhone 14. Για να κινητοποιήσουν τα θύματα, ισχυρίζονται ότι μόνο λίγοι «επιλεγμένοι» χρήστες θα κερδίσουν την προσφορά, ασκώντας πίεση στους παραλήπτες να δράσουν γρήγορα. Οι απατεώνες προσφέρουν κάποια «επιβράβευση» στους χρήστες, σε αντάλλαγμα για τις «βασικές πληροφορίες» που μοιράζονται, όπως τη διεύθυνση email τους, αλλά και για τη χρηματική συναλλαγή που πραγματοποιούν στον ψεύτικο ιστότοπο.
Σχετικά Νέα
Πέθανε ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Μπέντον, δημιουργός της ταινίας «Κράμερ εναντίον Κράμερ»
Ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και τρεις φορές βραβευμένος με Οσκαρ πέθανε στη Νέα Υόρκη,.
Ο Λαβρόφ δεν θα συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία στην Τουρκία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δεν θα συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην.
Μερτς: Αλλαγή πολιτικής και ευημερία για όλους – Εθελοντική συνέχιση εργασίας μετά τα 67
«Αλλαγή πολιτικής», νέες προτεραιότητες και ανανέωση της υπόσχεσης για «ευημερία για όλους» ενόψει «μεγάλων.
Απολύει 1.700 εργαζομένους της η Burberry
Περικοπές 1.700 θέσεων εργασίας παγκοσμίως έως το 2027 -συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης ολόκληρης της νυχτερινής.