

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των δυο πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν στο νησί της Καρπάθου. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Αγριόλακκος, χθες το απόγευμα, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκε και δεύτερη, στην περιοχή Σταυρί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Στις δύο πυρκαγιές επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Επίσης, με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, θα μεταβεί στο νησί μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και ακτοπλοϊκώς 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από τη Κρήτη και 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από τη Ρόδο. Συνδρομή παρέχουν ο στρατός, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλούνται κατοικίες από τα πύρινα μέτωπα. Στο νησί πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ, με ριπές που φτάνουν και τα εννέα μποφόρ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
SUV έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου στον Φλοίσβο
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην παραλιακή όταν αυτοκίνητο τύπου SUV.
Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα κατάνυξης η συνάντηση των πέντε επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους
Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, θρησκευτικής ευλάβειας και με την παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πέντε επιταφίων στην Πλατεία Αριστοτέλους, μια.
-
Το κάψιμο του Ιούδα – Το ξεχωριστό έθιμο που αναβίωσε στην Εύβοια
Για μια ακόμα χρονιά αναβίωσε το έθιμο της καύσης του Ιούδα στην Εύβοια, το βράδυ.
-
Αττική: Ελαφρώς μικρότερη η έξοδος για το φετινό Πάσχα – Σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα έφυγαν
Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα αστικά κέντρα..