«Καρφί» Κυρ. Μητσοτάκη για Χ. Δούκα: Να διαθέσει τα κλειστά σπίτια σε ευάλωτους πολίτες, όχι σε συλλογικότητες

«Πείτε στο δήμαρχο Αθηναίων, τον οποίο στηρίξατε, να δώσει τα κλειστά ακίνητα σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες», είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρωτολογία του στη Βουλή, όπου μίλησε για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το στεγαστικό πρόβλημα εκδηλώνεται και σε άλλα επίπεδα, ειδικά σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη πίεση λόγω της τουριστικής ανάπτυξης και πράγματι, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν περιορίσει τον αριθμό των διαθέσιμων σπιτιών για μακροχρόνια μίσθωση.

«Πάνω από όλα έχει αξία να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Είναι λάθος ο γενικός αφορισμός ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα της στεγαστικής ακρίβειας. Όλα τα μέτρα πρέπει να είναι κοστολογημένα. Ούτε είναι το Ταμείο Ανάκαμψης το φάρμακο για πάσα νόσο», επισήμανε και ακολούθως έκανε αναφορά για τα κλειστά ακίνητα.

«Κλειστά ακίνητα τα οποία ανήκουν σε δήμους. Βεβαίως, αλλά να το πείτε και στο δήμαρχο της Αθήνας. Ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα όχι σε συλλογικότητες, αλλά σε ευάλωτους πολίτες», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του πρωθυπουργού ορμώμενος από τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων στο Mega, Χάρη Δούκα, κατά τη διάρκεια της οποίας και εξέφρασε την πρόθεσή του να δώσει τη δυνατότητα σε συλλογικότητες να κάνουν δωρεάν χρήση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας.

«Έχουμε αρκετά αναξιοποίητα κτίρια, να μπορέσω να δώσω μία ευκαιρία σε συλλόγους, σε συλλογικότητες να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν, να εκφραστούν», ήταν η χαρακτηριστική έκφρασή του Χάρη Δούκα στην ερώτηση αν υπάρχουν και νόμιμες καταλήψεις, με τον ίδιο να απαντά, μάλιστα πως «υπάρχουν δυσκολίες μεγάλες να βρεθεί χώρος για έκφραση, για πολιτισμό και δραστηριότητες, και εδώ πρέπει και εγώ να δώσω μία ευκαιρία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα