Καπραβέλος: Κανείς λογικός δεν μπορεί να συζητά για άρση – Παράταση για 1 εβδομάδα

Υπέρ της παράτασης του lockdown στην Αττική και αλλού για τουλάχιστον μια εβδομάδα τάχθηκε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Κανείς λογικός άνθρωπος στον χώρο της εντατικής, το βλέπω και με τρόπο ακόμα και τη συζήτηση το άνοιγμα της οικονομίας με τέτοιους όρους» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

«Η Αθήνα πιέζεται πολύ το σύστημα υγείας και τα κρούσματα είναι ανησυχητικά. Είμαστε στη φάση όξυνσης της πανδημίας, θέλει πολλή προσοχή να μην μας ξεφύγει. Επομένως είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, δεν μπορούμε να την ελέγξουμε και θα είναι τραγικές οι απώλειες γιατί εμείς τη ζήσαμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος και κάνουμε το σταυρό μας να μην συμβεί στην Αθήνα» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τουλάχιστον για μια εβδομάδα παράταση «για να δούμε ότι η κατάσταση σταθεροποιείται και το σύστημα υγείας αντέχει».

Όπως εξήγησε «η ανοσία της αγέλης θα είχε πάρα πολλά θύματα με εκατομμύρια νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη ακολούθησαν την άμυνα με αυστηρό lockdown».

«Εμείς το πρώτο το πήραμε εγκαίρως. Το δεύτερο αργήσαμε και είχαμε τεράστιες απώλειες. Το τρίτο έχει πάρα πολλά προληπτικά χαρακτηριστικά και ένα μεγάλο πρόβλημα την κούραση που απο τη μια μεριά έχει αποτρέψει τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος. Είναι δύσκολο να καθίσει κάποιος όρθιος σε δύο βάρκες που είναι σε φουρτούνα» κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Σχετικά Νέα