Καπράλος: Η Γενική Συνέλευση της ANOC βάζει την Ελλάδα στον Ολυμπιακό Χάρτη

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου στην Χερσόνησο του Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλο το φάσμα του Ολυμπιακού και αθλητικού κινήματος.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με μεγάλη μου χαρά, σας καλωσορίζω στο όμορφο νησί της Κρήτης. Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε αυτήν την περίφημη συγκέντρωση της Ολυμπιακής οικογένειας. Η σημασία της συγκέντρωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών όλου του κόσμου παραμένει τόσο ισχυρή όσο ποτέ.

Εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων, η Γενική Συνέλευση της ANOC είναι η μόνη φορά που συγκεντρώνονται όλες οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές του κόσμου. Και είναι μια κρίσιμη ευκαιρία για όλους εμάς – ως Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές- να μοιραστούμε τις προκλήσεις μας και να ανταλλάξουμε βέλτιστες πρακτικές.

Είμαστε λοιπόν πολύ περήφανοι που σας φιλοξενούμε όλους και ευχαριστώ πολύ τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την άριστη συνεργασία μας, αποτέλεσμα της οποίας είναι και τούτη η σπουδαία για όλους συνάντηση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καπράλος.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ μίλησε και στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι βλέποντας τους 600 σύνεδρους που έχουν έρθει από όλα τα μέρη της γης, αισθάνθηκα υπερήφανος ως Έλληνας γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν για να τιμήσουν τη χώρα μας, τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Γενική Συνέλευση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, μετά μάλιστα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός που βάζει την Ελλάδα στον Ολυμπιακό χάρτη. Οι Ολυμπιακές Επιτροπές, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, οι διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες, είναι εδώ στην Κρήτη και με όλες τις συζητήσεις που θα γίνουν, δημιουργούν το μέλλον του αθλητισμού.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που μεταξύ άλλων είπε: Είναι τιμή για τη χώρα μας να φιλοξενούμε τους ηγέτες του αθλητικού στερεώματος της υφηλίου. Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε τη Διεθνή Ένωση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, το ανώτατο θεσμικό όργανο του Ολυμπιακού κινήματος, της προστασίας και προώθησης των Ολυμπιακών αξιών παγκοσμίως. Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα, στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ολυμπιακών Αρχών, την κοιτίδα της γυμναστικής και του αθλητικού ιδεώδες, σας καλωσορίζουμε στην Κρήτη και στο Ηράκλειο.

Στη Γενικής Συνέλευσης της ANOC, συμμετέχουν εκπρόσωποι και από τις 205 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από όλο τον κόσμο (155 εξ αυτών με φυσική παρουσία και οι υπόλοιποι μέσω τηλεδιάσκεψης), ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και η Εκτελεστική Επιτροπή της, οι Διεθνείς Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων, οι Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020» για τον απολογισμό τους, «Πεκίνο 2022» (Χειμερινοί) και «Παρίσι 2024» για τον προγραμματισμό τους.

Tην Ελλάδα εκπροσωπούν στη Γενική Συνέλευση, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα